Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βαριές καμπάνες για την απάτη με θύματα απόστρατους

Ιανουάριος 18th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΠΑΡΑΤΡΑΠΕΖΑ

Βαριές καμπάνες επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στους πρωταγωνιστές της μεγάλης υπόθεσης παρατράπεζας, με θύματα δεκάδες απόστρατους αξιωματικούς του Στρατού.

Έξι χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, το ύψους του οποίου φθάνει τα 20 εκατ. ευρώ και στο οποίο εμπλέκονται πρώην στελέχη της εταιρείας ΑΣΠΙΣ του Π. Ψωμιάδη, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον κατηγορούμενο ως εγκέφαλο της υπόθεσης, απόστρατο αξιωματικό του Στρατού, καθώς και δύο χρηματοοικονομικούς συμβούλους, πρώην συνεργάτες της ασφαλιστικής εταιρείας. Και στους τρεις επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 7 έως 22 χρόνια, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, απάτης και πλαστογραφίας.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2000 όταν ο απόστρατος αντιστράτηγος και αντιπρόεδρος συλλόγου αποστράτων παρότρυνε περισσότερα από 100 μέλη του συλλόγου και συγγενείς τους να επενδύσουν χρήματα, είτε σε ακίνητα, είτε σε αγορά ξένων ομολόγων, με επιτόκιο που ξεπερνούσε το τραπεζικό (συνήθως 9%-10%). Τα χρήματα κατετίθεντο στους λογαριασμούς των δύο συνεργατών του, πρώην στελεχών της ΑΣΠΙΣ και μετέπειτα συνεταίρων σε χρηματιστηριακή εταιρεία της Θεσσαλονίκης, ενώ τα θύματα έπαιρναν ως εγγύηση επιταγές.

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ. Επιπλέον, ο εγκέφαλος παρότρυνε αποστράτους να επενδύσουν χρήματα μέσω του ομίλου ΑΣΠΙΣ. Τα θύματα υπέγραφαν συμβόλαια με την εταιρεία, πιστεύοντας ότι επενδύουν σε μετοχές ή διάφορα επενδυτικά προγράμματα της εταιρείας, παίρνοντας επιταγές εκδόσεως Π. Ψωμιάδη. Ο τελευταίος δεν κατηγορήθηκε για την υπόθεση, καθώς όσοι κατέθεσαν χρήματα στον λογαριασμό του εξοφλήθηκαν.

ΔΟΛ

This entry was posted on Παρασκευή, Ιανουάριος 18th, 2013 at 13:29 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply