Η δήμαρχος με επιστολή στο Ν. Δένδια ζητά ενίσχυση των Α.Τ Σιάτιστας και Νεάπολης

Επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, απέστειλε η Δήμαρχος Βοΐου, Παναγιώτα Ορφανίδου, ζητώντας την ενίσχυση των δυνάμεων στα Αστυνομικά Τμήματα Σιάτιστας και Νεάπολης.

Αφορμή υπήρξε η ραγδαία αύξηση φαινομένων κλοπών και διαρρήξεων στην περιοχή, σε περιουσίες πολιτών καθώς και σε δημοτικά κτίρια. Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Βοΐου έχουν σημειωθεί δεκάδες περιστατικά κλοπών και ληστειών, με τους πολίτες της περιοχής να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι. Το Βόιο, αποτελούμενο από ένα δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο και πολλά διάσπαρτα χωριά, από τα οποία πολλά δεν κατοικούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ή κατοικούνται από λίγους συμπολίτες μας.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω οι περιουσίες των συνδημοτών μας να πέφτουν στα χέρια ασυνειδήτων που σε τακτά χρονικά διαστήματα προχωρούν σε παράνομες και εγκληματικές πράξεις.

Προσφάτως τα φαινόμενα αυτά επεκτάθηκαν σε μεγαλύτερα χωριά της περιοχής μας, όπως και σε κτίρια ιδιοκτησίας του Δήμου Βοΐου, με αποτέλεσμα να καταγραφεί απώλεια δημόσιας περιουσίας.

Παράλληλα, κυρίως στην πόλη της Σιάτιστας, λειτουργούν πολλές βιοτεχνίες και καταστήματα εμπορίας γούνας και δερμάτινων ενδυμάτων, μεγάλης αξίας τα οποία ουκ ολίγες φορές έχουν γίνει στόχος επιτήδειων.
Εκτιμούμε πως η ραγδαία εξάπλωση της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας συμβάλλουν προς την κατεύθυνση διάπραξης ανάλογων πράξεων, τα οποία δημιουργούν ανησυχητικές καταστάσεις στις τοπικές μας κοινωνίες.

Γίνομαι προσωπικά δέκτης δεκάδων παραπόνων από συμπολίτες μου που νιώθουν την ασφάλεια τους να απειλείται σε καθημερινή βάση μετά την συνεχή αύξηση των τελευταίων περιστατικών.

Πιστεύοντας πως η οργανωμένη πολιτεία έχει ρίξει το βάρος στον περιορισμό των φαινομένων εγκληματικότητας τηρώντας στο ακέραιο τους νόμους και έχοντας παράλληλα την υποχρέωση εξασφάλισης της ασφάλειας των πολιτών, σας ζητώ να ενισχύσετε τα δύο Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής, Σιάτιστας και Νεάπολης, προκειμένου να περιοριστούν φαινόμενα κλοπών και διαρρήξεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.