Μπόινγκ 787, DreamlinerΜετά την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, Χιλή και Ινδία καθηλώνουν τα αεροσκάφη τους τύπου Μπόινγκ 787 Dreamliner, ύστερα από το ένατο περιστατικό που σημειώθηκε στα αεροπλάνα αυτά. Ωστόσο, η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρία διαβεβαιώνει για την ασφάλειά τους.

Οι χιλιανές και ινδικές αεροπορικές αρχές ακολούθησαν τις συστάσεις της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA), η οποία απαγόρευσε την απογείωση των αεροσκαφών αυτού του τύπου. Η αιτία της απαγόρευσης είναι ένα ακόμα περιστατικό, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, που σχετίζεται με πρόβλημα στην μπαταρία και ανάγκασε ένα από τα επιβατικά αεροπλάνα Dreamliner να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Ιαπωνία.

Όπως ανέφερε η FAA, οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, στις οποίες εντοπίστηκε το πρόβλημα, είναι ασφαλής προτού επιτραπεί στα νέα αεροσκάφη της Μπόινγκ να πραγματοποιήσουν και πάλι πτήσεις. Η FAA θα συνεργαστεί με την Μπόινγκ και τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να αναπτύξουν ένα σχέδιο διορθωτικών ενεργειών.

ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.