Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τιμολέων Κοψαχείλης στον StarFm 933 : «Η Δεσκάτη θα εξυπηρετείται από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων»…

Ιανουάριος 17th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Δείτε τι θα κάνουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

«Δώσαμε τον αγώνα μας όπου κερδίσαμε για την Δεσκάτη ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων, που από τον Μάρτιο θα ξεκινήσει την λειτουργία του» ανέφερε ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης στον StarFm 933, με αφορμή την λειτουργία  του ΤΕΙ Γρεβενών.
Για την ΔΟΥ Δεσκάτης που καταργήθηκε είπε: «Δεν υπήρξε ποτέ θέμα επανασύστασης των  ΔΟΥ» …

Ακούστε την συνέντευξη:

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, που προβλέπεται να λειτουργούν στους δήμους, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν για όσες υπηρεσίες δεν παρέχονται ηλεκτρονικά ή δεν διεκπεραιώνονται μέσω τραπεζών. Τα γραφεία αυτά θα έχουν τις εξής ενδεικτικές αρμοδιότητες:

1Χορήγηση φορολογικών εντύπων, παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων για τη συμπλήρωσή τους και τη συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών κ.λπ.

2Αποδοχή φορολογικών αιτημάτων και επίλυσή τους, καθώς και διαβίβασή τους στις ΔΟΥ και την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου, όπου απαιτείται.

3 Προσωρινή παραλαβή δηλώσεων, υπό την προϋπόθεση να μη συνοδεύεται από άμεση καταβολή φόρου.

4 Αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων.

– Για την πληρωμή φόρων, ήδη οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να προσέρχονται στις Εφορίες. Βεβαιωμένες οφειλές και φόροι ακινήτων μπορεί να πληρωθούν ακόμα και από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή του φορολογουμένου. Το ίδιο θα γίνεται σύντομα και με την εφαρμογή του «ηλεκτρονικού παραβόλου».

– Για πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες απαιτούνται οι κωδικοί πρόσβασης στο Τaxisnet, που από πέρυσι διαθέτει η πλειονότητα των φορολογουμένων.

Στην πρώτη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.gsis.gr, επιλέγοντας τις «Υπηρεσίες προς τους πολίτες» και στη συνέχεια «Προσωποποιημένη πληροφόρηση», ο φορολογούμενος βλέπει το σύνολο τυχόν οφειλών του. Επιλέγει την οφειλή που θέλει να εξοφλήσει, τυπώνει το «ειδοποιητήριο», προσέρχεται στην τράπεζά του και την εξοφλεί. Δεν υπάρχει λόγος να πάει στην Εφορία του.

Από τον Ιούνιο, υποχρεωτικά όλοι οι φόροι θα πληρώνονται μόνο σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.

ΔΟΛ

 

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 17th, 2013 at 13:35 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΕΣΚΑΤΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply