Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καστοριά: Λαθροϋλοτόμοι απειλούν τα ελληνικά δάση…

Ιανουάριος 17th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Εκατοντάδες είναι από τις αρχές του νέου χρόνου τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας

Λαθροϋλοτόμοι ιδιαίτερα σε περιοχές της Πίνδου και του Γράμμου δεν διστάζουν να πυροβολήσουν με κυνηγετικά όπλα εναντίων των ομάδων περιφρούρησης των δασαρχείων και των κατοίκων. Από την αρχή του χρόνου, το δασαρχείο της Καστοριάς έχει πραγματοποιήσει 30 νέες συλλήψεις σε λαθροϋλοτόμους που έρχονται από την Αλβανία.

Το δασαρχείο υποβάλει μηνύσεις και κάνει κατάσχεση σε ζώα, οχήματα και μηχανήματα.

Υπολογίζεται ότι μόνο στην Καστοριά έχουν αποψιλωθεί 3000 στρέμματα δάσους, σύμφωνα με τον αντιπεριφεριάρχη Δημήτρη Σαββόπουλο ενώ ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη, ανέφερε ότι διοργανώνονται περιπολίες στα δάση με τη συνδρομή των δασαρχείων και των κατοίκων.

Στην Ξάνθη και στις Σέρρες τα δασαρχεία έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 συλλήψεις λαθροϋλοτόμων και έχουν υποβληθεί μηνύσεις. Τα πρόστιμα όμως είναι πολύ μικρά και τα υψηλότερα μόλις που αγγίζουν τα 5.000 ευρώ.

Γιώργος Κεραμιτζόγλου

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 17th, 2013 at 21:31 and is filed under ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply