Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή…

Ιανουάριος 17th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στο μέγαρο Μαξίμου έφτασε η κόντρα για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, αφού ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης ζητά με επιστολή του την παρέμβαση του πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που προχωρήσει η ψήφιση του επίμαχου άρθρου, αυτό θα τον οδηγήσει σε παραίτηση.

“Θεωρώντας ως αδιαμφισβήτητη την προσωπική σας επιθυμία και πρόθεση να συνεισφέρετε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχιερηματικότητας, ευελπιστούμε ότι τον τελευταίο λόγο θα τον έχετε εσείς” σημειώνει στην επιστολή του πρις τον Αντώνη Σαμαρά ο κ. Κορκίδης και προσθέτει: “Σας ενημερώνω ότι όπως δήλωσα στον υπουργό, σε περίπτωση άρνησής του να αναθεωρήσει το άρθρο 6, ουσιαστικά με εξαναγκάζει σε παραίτηση”.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ χαρακτηρίζει καταστροφικές τις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του μέτρου για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ κάνει λόγο για εμμονή από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης.

“Σε μια περίοδο που η αγορά έχει ανάγκη από ηρεμία για να λειτουργήσει -σημειώνει- οι προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης δημιουργούν μεγάλες εντάσεις. Σε περίπτωση που το υπουργείο δεν αποσύρει το άρθρο 6 για λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο, εγώ θα παραιτηθώ”.

Χθες, πάντως, ολοκληρώθηκε η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης να εμφανίζεται ανυποχώρητη στην προώθηση του μέτρου. Αυτό που μένει πλέον είναι να καμφθούν οι αρχικές επιφυλάξεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, τα οποία θα ενημερωθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ το νομοσχέδιο δεν αναμένεται να πάει στη Βουλή πριν το τέλος Ιανουαρίου.

Ρολά απειλούν να κεταβάσουν οι εργαζόμενοι στο εμπόριο σε συνεννόηση με τους εμπόρους, αν η κυβέρνηση καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Πολύ πιο κοντά στις θέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκεται ο Σύνδεσμος Επιχιερήσεων Λιανικής Πώλησης (ΣΕΛΠΕ) που ζητά αλλαγές προκειμένου η αγορά να βγει από το αδιέξοδο.

Megatv.com

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 17th, 2013 at 20:10 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply