Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η ηλικία των δραστών της επίθεσης στη λεωφόρο Συγγρού το «όπλο» της ΕΛ.ΑΣ

Ιανουάριος 17th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μαρτυρίες μιλούν για άτομα 28 έως 35 ετών – Ψάχνουν και τον ρόλο ποινικών που έχουν σχέση με αντεξουσιαστές

Η ηλικία των δραστών της επίθεσης στη λεωφόρο Συγγρού το «όπλο» της ΕΛ.ΑΣ«Οι δράστες της επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ήταν -σύμφωνα με μαρτυρίες- ηλικίας 28 έως 35 ετών. Η διαπίστωση αυτή υποβοηθά ιδιαίτερα τις έρευνές μας αφού μπορεί να προσδιορίσει την προέλευσή τους. Εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο στον σχεδιασμό της επίθεσης να συμμετείχαν και άτομα του ποινικού χώρου που συνεχίζουν να έχουν ανοικτή γραμμή με ομάδες αντεξουσιαστών…».

Η αναφορά αυτή υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ προσδίδει νέα δεδομένα στην προσπάθεια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να βρει την «άκρη του νήματος» με τους πυροβολισμούς που ρίχθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας εναντίον του γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Συγγρού. Για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ο προσδιορισμός της ηλικιακής ομάδας των δραστών θεωρείται το πιο κρίσιμο ζητούμενο προκειμένου να προσεγγισθεί ποια οργάνωση ή ποια «γενιά» ανταρτών πόλης κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτές τις μαρτυρίες οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν ότι «ίσως οι δράστες να μην είναι νέα μέλη της “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς”, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μικρότερης ηλικίας. Ακόμη, αυτή η ηλικιακή ένδειξη μας δείχνει ότι ίσως δεν θα πρέπει να θεωρούμε βέβαιο ότι η επίθεση προέρχεται από τον 42χρονο καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη ή κάποιον της δικής του γενιάς. Εξάλλου υπάρχουν και άλλα στοιχεία αμφισβήτησης όπως ότι ο Ν. Μαζιώτης και οι σύντροφοί του ποτέ δεν χρησιμοποιούσαν Ι.Χ για την προσέγγιση των στόχων τους. Οχήματα χρησιμοποιούσαν μόνο όταν τα παγίδευαν με εκρηκτικά. Σε όλες τις υπόλοιπες πράξεις ή φάσεις των κτυπημάτων τους χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες. Ακόμη πρέπει να παρατηρήσει κάποιος ότι στο κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε δεν τοποθετήθηκαν πλαστές ή κλεμμένες πινακίδες κάτι που συνήθιζαν παλαιότερες ένοπλες οργανώσεις…»

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υπενθύμιζαν ακόμη ότι «οι δράστες της επίθεσης στην λεωφόρο Συγγρού φέρεται να απέκτησαν καθαρά όπλα, πάλι με την βοήθεια ποινικών, όπως φέρεται να είχε συμβεί και με τμήμα του οπλοστασίου άλλων οργανώσεων. Εχουμε πληροφορίες για πύκνωση των σχέσεων αντεξουσιαστών με άτομα του ποινικού χώρου και αυτό το συνεκτιμούμε στην επίθεση της λεωφόρου Συγγρού…».

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 17th, 2013 at 09:47 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply