Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αισιόδοξος για την επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητόδρομους ο Χατζηδάκης

Ιανουάριος 17th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το ξεπαγωμα τον ερχόμενο Απρίλιο των έργων κατασκευής των νέων αυτοκινητόδρομων εξέφρασε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Χορστ Ραιχενμπαχ κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς για να είμαστε απολύτως βέβαιοι για οτιδήποτε, διότι δεν υπάρχει οριστική συμφωνία. Ωστόσο, είναι πάρα πολύ σημαντικό να πούμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο σε αυτό το στάδιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρα του, ο Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «αφού συμφωνήσαμε μετά τους παραραχωρησιουχους καταρχήν, τώρα συζητάμε με τις τράπεζες. Άρα πρέπει να συζητήσουμε και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόκειται μέσα στις επόμενες μέρες να μεταβεί στις Βρυξέλες προκειμένου να έχει συνάντηση για το θεμα με τους αρμόδιους επιτρόπους, και, όπως αναφέρθηκε, να υπάρξει μια πρώιμη πολιτική απόφαση.

Υπενθυμιζεται ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του περασμένου Δεκεμβρίου, περιορίζεται το φυσικό αντικείμενο του συνόλου των έργων, με το 20% από αυτά να μετατίθεται σε δεύτερη φάση. Ο στόχος είναι αυτά να προωθηθούν μέσα στην επόμενη τριετία.

Πρόκειται για το τμήμα Πάτρα – Πύργος –Τσακωνα της Ολυμπίας Οδού και τα τμήματα Τρίκαλα –Εγνατία και Λαμία –Ξυνιαδα του Ε-65. Σε ο,τι αφορά το ύψος των αποζημιώσεων αυτό ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες στα 280 εκατομμύρια ευρω.

Προκόπης Γιόγιακας

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 17th, 2013 at 08:18 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply