Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Σε αγωνιστική ετοιμότητα» δάσκαλοι και καθηγητές

Ιανουάριος 17th, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/E70C84654580613440EEFCF56C24E1CE.jpg«Σε αγωνιστική ετοιμότητα» καλεί τον κλάδο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), με αφορμή τα προβλήματα στην Παιδεία και στους λειτουργούς της, όπως άλλωστε έπραξε, χθες, και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Το ΔΣ της ΔΟΕ, με εισήγησή του προς τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκφράζει την αντίθεσή του στις πολιτικές του μνημονίου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και δηλώνει την πρόθεσή του να συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια συντονισμού της κοινής δράσης των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Το ΔΣ της ΔΟΕ, αφού αναφέρεται λεπτομερώς στα προβλήματα, δηλώνει ότι θα προχωρήσει άμεσα σε συναντήσεις με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ, ενώ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για ένα ενιαίο πανεκπαιδευτικό αγώνα διαρκείας, με αφετηρία μεγάλη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στα τέλη Φεβρουαρίου.

Για όλα αυτά καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εκπαιδευτικούς στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, από 21 μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2013, «για τη διαμόρφωση αγωνιστικής πρότασης του κλάδου για το επόμενο χρονικό διάστημα», ενώ συγχρόνως συγκαλεί την Ολομέλεια των προέδρων των τοπικών συλλόγων δασκάλων και νηπιαγωγών στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 17th, 2013 at 15:58 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply