Ο επιχειρηματίας που κατέκτησε το διεθνές jet set
Σεισμό πολλών Ρίχτερ στα… σαλόνια της Αθήνας έχει προκαλέσει η σύλληψη αστυνομικού της Κρατικής Ασφάλειας ο οποίος παρακολουθούσε τη σύζυγο του γνωστού κοσμηματοπώλη και μπον βιβέρ Γεωργίου Τσαγκαράκη και που οδήγησε τελικά στη σύλληψη και του ίδιου του κοσμηματοπώλη.

Η αποκάλυψη που έσκασε σαν βόμβα στους κύκλους των επωνύμων της πρωτεύουσας και της Μυκόνου, όπου το ζεύγος πέρναγε μόνιμα τα καλοκαίρια του, ήρθε καθαρά από τύχη ή μάλλον από… ατυχία, και μάλιστα από τη φρουρά του Πάνου Καμμένου. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων την περασμένη Δευτέρα, ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητό του συνοδεία της προσωπικής του φρουράς από Γλυφάδα προς Αθήνα, αντελήφθη πως τους ακολουθεί μια μοτοσικλέτα χωρίς αριθμούς κυκλοφορίας. Μάλιστα, τη συγκεκριμένη ημέρα είχε εκδηλωθεί το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της Ν.Δ., με αποτέλεσμα τόσο η φρουρά του όσο και ο ίδιος να είναι περισσότερο ανήσυχοι και σε επαγρύπνηση.

Το ατυχές γεγονός τόσο για τον γνωστό κοσμηματοπώλη όσο και για τον αστυνομικό-Πουαρό ήταν πως η εντυπωσιακή ξανθιά κυρία με το θηριώδες τζιπ που προπορευόταν του οχήματος του Πάνου Καμμένου ήταν η Μαίρη Τσαγκαράκη, η οποία ακολουθεί καθημερινά σχεδόν ίδιο δρομολόγιο με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. Ετσι κι εκείνο το πρωί η όμορφη ξανθιά ξεκίνησε κατευθυνόμενη προς την εργασία της μέσω της Λ. Συγγρού, ενώ την ίδια ώρα και ο Πάνος Καμμένος με τη συνοδεία του κινούνταν στο ίδιο οδικό δίκτυο.

Η Αμεση Δράση που ειδοποιήθηκε για την «ύποπτη» μοτοσικλέτα από τη φρουρά του κ. Καμμένου έσπευσε άμεσα και οι άντρες της αστυνομίας μπλόκαραν τον αναβάτη της μηχανής στην περιοχή της Δάφνης, με τη συνδρομή μοτοσικλετιστών της αστυνομίας. Τότε ήταν που οι αστυνομικοί είδαν με έκπληξη πως ο άνθρωπος που νόμιζαν πως παρακολουθούσε τον  πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. ήταν… συνάδελφός τους, και μάλιστα αποσπασμένος από την Κρατική Ασφάλεια στη φρουρά γνωστού Ελληνα εφοπλιστή.

Οταν πια ο αστυνομικός που είχε συλληφθεί οδηγήθηκε στα γραφεία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, κατάλαβε πως η κατάσταση είναι δύσκολη και αναγκάστηκε να αποκαλύψει τα πάντα για τη… μυστική του αποστολή του, που δεν ήταν άλλη από την παρακολούθηση της εκρηκτικής ξανθιάς Μαίρης Τσαγκαράκη. Οπως ο ίδιος υποστήριξε, την παρακολούθηση «παρήγγειλε» ο Γιώργος Τσαγκαράκης, που μάλιστα τον γνώριζε και του ζήτησε να τον βοηθήσει στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στο ζευγάρι, το οποίο τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε διάσταση. «Ημουν εκτός υπηρεσίας και θέλησα να βοηθήσω έναν φίλο» είπε στην κατάθεσή του, τονίζοντας ότι ο γνωστός κοσμηματοπώλης ήθελε «να διαπιστώσει τι συμβαίνει με τη σύζυγό του». Ετσι έγινε γνωστό στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο 50χρονος μπον βιβέρ είχε έλθει σε συνεννόηση με τον 45χρονο αστυνομικό προκειμένου να παρακολουθεί τη σύζυγό του ώστε να διαπιστώσει τις επόμενες κινήσεις της, εν όψει του δικαστηρίου για το διαζύγιο.
Στην κατοχή του αστυνομικού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία βιντεοκάμερα, δύο μαγνητόφωνα δημοσιογραφικού τύπου, επτά ψηφιακοί και οπτικοακουστικοί δίσκοι και ένα κυνηγετικό όπλο, που κατείχε χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Σε βάρος του διατάχθηκε ΕΔΕ και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ – ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ
ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.