Στα γερμανικά θησαυροφυλάκια ετοιμάζεται να επιστρέψει η Bundesbank τα αποθέματα της χώρας σε χρυσό, που σήμερα φυλάσσονται στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, η οποία αναφέρει πως κάτι τέτοιο διατάσσει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Γερμανίας.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο αποθεματικό παγκοσμίως (το πρώτο είναι των ΗΠΑ) καθώς στα τέλη του 2011 εκτιμάτο στους 3.396 τόνους με αξία τότε 133 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, 45% του χρυσού βρίσκεται στις ΗΠΑ, 13% στην Αγγλία και 11% στη Γαλλία.

Το 31% έχει παραμείνει στην Φραγκφούρτη, στην έδρα δηλαδή της Bundesbank. Το ελεγκτικό συνέδριο προχώρησε σε αυτή την απόφαση καθώς δεν συντρέχουν οι λόγοι ασφαλείας της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, οι οποίοι είχαν κάνει επιτακτική την ανάγκη διασποράς του χρυσού.

Το ποσοστό που βρίσκεται στη Γαλλία αναμένεται να επιστρέψει στη Γερμανία, ενώ μέρος του χρυσού θα παραμείνει σε ΗΠΑ και Βρετανία για συναλλαγματικούς και μόνο λόγους. Αύριο αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της Τράπεζας.

Megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.