http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/499C0D634347C15FD73C7AF16DAB883F.jpg«Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη». Η φράση αυτή πρέπει να ακούγεται συχνά τον τελευταίο καιρό στους κόλπους των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τον περασμένο Δεκέμβριο, με τις αποχωρήσεις στελεχών του κόμματος, δεν έλειψαν οι φωνές που έβλεπαν το χρώμα του χρήματος πίσω από την κρίση….

«Δεν έχουμε ούτε χρηματοδότες ούτε αφεντικά», δήλωνε τότε ο κ. Καμμένος, σηκώνοντας το λάβαρο του ανένδοτου κατά των «αποστατών» και σε μία προσπάθεια να αποφύγει τα βέλη των μέχρι πρότινος συνοδοιπόρων του, οι οποίοι τον άφησαν έκθετο ακόμη και για την περιβόητη υπόθεση με το non paper στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τη στιγμή που τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποχωρούσαν το ένα μετά το άλλο, ο συνεργαζόμενος Γιάννης Δημαράς, επικεφαλής του Αρματος Πολιτών, είχε σπεύσει να πάρει τον ρόλο του πιστού υπασπιστή – τόνιζε παντού ότι δεν επιτρέπεται σε κανέναν να μετατρέπει το κόμμα σε δημόσιο κουτσομπολιό.

Προς εμπέδωση της στήριξης προς τον κ. Καμμένο, ο Σωτήρης Στανωτάς, δεξί χέρι του κ. Δημαρά και εκπρόσωπος Τύπου του Αρματος, ισχυριζόταν μάλιστα πως με τους Ανεξάρτητους Ελληνες αποτελούν «πατριωτική συλλογικότητα, πάνω και έξω από κομματικές ταμπέλες». Τίποτε δεν προμήνυε τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, όπου η συλλογικότητα θα κατέρρεε εν μια νυκτί…

Καμμένος, Δημαράς και Στανωτάς… μπλέξαν τις γραμμές τους. Μία προεκλογική οικονομική συμφωνία που αθετήθηκε, η κατάθεση αναφοράς από τον κ. Στανωτά στους οικονομικούς εισαγγελείς, η παντελής άγνοια του θέματος που δηλώνει ο κ. Δημαράς και η σιωπή του κ. Καμμένου αποτελούν το σίκουελ της ταινίας – λείπει μόνον ο μακαρίτης Σπύρος Καλογήρου…

Και το ερώτημα είναι ένα: αυτά τα λεφτά ποιος θα τα (πρωτο)πάρει; Ο λόγος για την κρατική επιχορήγηση που προβλέπεται για τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Οι οποίοι, σύμφωνα με την αναφορά του κ. Στανωτά, ούτε λίγο ούτε πολύ θέλουν να… ρίξουν στη μοιρασιά το Αρμα Πολιτών που δικαιούται – βάσει πάντοτε της συμφωνίας συνεργασίας τους – το 25% της επιχορήγησης.

Τουτέστιν, κατά τον κ. Στανωτά, πρέπει να εισρεύσουν στο ταμείο του Αρματος 225.000 ευρώ. Αρχικώς – όπως λέει – υπήρξε ανταπόκριση και ο οικονομικός διευθυντής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ζώης Κολιός έστειλε τις πρώτες 20.000 ευρώ.

Κατ’ εντολήν Καμμένου, αλλά από τον προσωπικό του λογαριασμό, ο κ. Κολιός τα κατέθεσε στον επίσης προσωπικό λογαριασμό του διευθυντή του Αρματος. Μετά όμως, παρότι οχλήσεις έγιναν «πλειστάκις» – και μάλιστα «ενίοτε έντονες» – «το όλον θέμα ετέθη εν υπνώσει», αποκαλύπτει ο εκπρόσωπος του Αρματος.

Εν υπνώσει για το όλο θέμα ύπαρξης σχετικής οικονομικής συμφωνίας επιμένει, πάντως, να δηλώνει ο κ. Δημαράς. «Αντιμνημονιακής στόχευσης, σκοπού και στόχου». Αυτά και μόνον αυτά τα χαρακτηριστικά είχε, λέει, η συμφωνία. Για δε τον στενό του συνεργάτη και εκπρόσωπο του κόμματός του και την ενέργειά του, απαντά: «Αβυσσος η ψυχή των ανθρώπων». Περί διαγραφής του κ. Στανωτά, ωστόσο, ούτε λόγος. «Εμείς δεν διαγράφουμε κανέναν. Οποιος θέλει, με τις πολιτικές επιλογές και τις πράξεις του αυτοδιαγράφεται» είπε.

Στο στρατόπεδο Καμμένου περιορίζονται να λένε ότι την αναφορά δεν την έκανε το Αρμα Πολιτών. Εκφράζουν όμως, με έμμεσο τρόπο, και το δικό τους παράπονο: «Ποια επιχορήγηση, αυτή που δεν έχουμε πάρει;» αναρωτιούνται και σπεύδουν να δηλώσουν ότι ούτε ένα σεντ από το κράτος δεν έχει μπει ακόμη στο ταμείο…

 

Νικολέττα Μουτούση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.