Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αποστολή στη Σελήνη από νέο κοσμοδρόμιο σχεδιάζουν οι Ρώσοι

Ιανουάριος 16th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σχέδια για διαστημική αποστολή στη Σελήνη κάνει η Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Οπως ανακοίνωσε η Διαστημική Υπηρεσία Roscosmos η Μόσχα σκοπεύει να στείλει μη επανδρωμένη αποστολή προς τον φυσικό δορυφόρο της Γης το 2015, η οποία μάλιστα θα αναχωρήσει από το νέο κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι στις εσχατιές της ρωσικής ανατολής.

O επικεφαλής της υπηρεσίας Βλαντιμίρ Ποπόφκιν δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η μη επανδρωμένη αποστολή αφορά ένα όχημα βάρους 500 κιλών, το οποίο θα μεταφέρει έως και 25 κιλά επιστημονικού εξοπλισμού και θα αναλύσει δείγματα εδάφους αναζητώντας νερό.

Ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν έχει υποσχεθεί να επενδύσει εκατομμύρια για την κατασκευή εξέδρας εκτόξευσης στο Κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Αμούρ, όχι μακριά από τα σύνορα με τη Λαϊκή Κίνα.

Σήμερα, οι περισσότερες ρωσικές εκτοξεύσεις πραγματοποιούνται από το περίφημο Κοσμοδρόμιο Μπαικονούρ, το οποίο νοικιάζει η Ρωσία από το Καζακστάν.

Η πρώτη και μέχρι σήμερα μοναδική αποστολή της Ρωσίας στη Σελήνη ήταν το 1973.

Την τελευταία διετία η Roscocmos έχει πληγεί από μια σειρά παταγωδών αποτυχιών στις εκτοξεύσεις δορυφόρων και άλλων αποστολών, προκαλώντας την οργή του Κρεμλίνου.

ΤΑ ΝΕΑ

This entry was posted on Τετάρτη, Ιανουάριος 16th, 2013 at 00:07 and is filed under HOT-LIFESTYLE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply