Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αναταράξεις για το «ψαλίδι» στα υπουργεία

Ιανουάριος 16th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αλλαγές στη σύνθεση των μελών στις επιτροπές αξιολόγησης των δομών από τον Αντώνη Μανιτάκη

Αναταράξεις για το «ψαλίδι» στα υπουργείαΣε σαρωτικές αλλαγές στη σύνθεση των επιτροπών για την αξιολόγηση των δομών στα υπουργεία προχώρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντ. Μανιτάκης.

Η σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τις αναδιαρθρώσεις του κράτους και τη μείωση της οργανωτικής δομής του δημόσιου τομέα αποτυπώνεται στην απόφαση να αναλάβει ρόλο συντονιστή στις επιτροπές για την αξιολόγηση των δομών τριών υπουργείων (του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη) ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Προϊστάμενος Γραφείου Ειδικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, κ. Δ. Βαρτζόπουλος.

Παράλληλα, όμως,  οι τροποποιήσεις στη σύνθεση των επιτροπών 9 υπουργείων και της  Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης αναδεικνύουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Διοίκησης, διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις  που έχουν για τον τρόπο μείωσης της οργανωτικής δομής ορισμένα εκ των μελών τα οποία που αντικαθίστανται.

Οι αλλαγές γίνονται στη βάση απόφασης με Αρ.πρ. ΔΙΔΚ/Φ.38/4/21576  (ΒΕΦΧΧ-ΦΕ1), την οποία εξέδωσε με ημερομηνία 14.1.2013 ο κ. Μανιτάκης και αφορά την τροποποίηση της αριθ. ΔΙΔΚ/Φ.38/4/οικ.17644/30-07-2012 (ΑΔΑ: Β41ΧΧ-Λ7Γ) απόφασης, όπως ισχύει, με θέμα τη Συγκρότηση και Ορισμό Μελών Επιτροπών για την αξιολόγηση των δομών των οργανικών μονάδων των Υπουργείων, σύμφωνα με το άρθρο 35 παρ. 4 του ν. 4024/2011.

Σύμφωνα με την απόφαση , επέρχονται αλλαγές στη σύνθεση επιτροπών για την αξιολόγηση των δομών στα υπουργεία εξωτερικών, Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας, Δημόσιας  Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, και της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία . Αντικαθίστανται 34 μέλη που μετείχαν πριν στις επιτροπές αυτές.

Μπίτσικα Παναγιώτα

Διαβάστε όλο το κείμενο της απόφασης

This entry was posted on Τετάρτη, Ιανουάριος 16th, 2013 at 13:25 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply