Σε εταιρία τουρκικών συμφερόντων κατέληξε ο ένας από τους τέσσερις αλβανικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, απόφαση όμως που συνδέεται άμεσα με την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί ο υδροηλεκτρικός σταθμός της Μπίστριτσας στην επαρχία Μεσοποτάμου ηλεκτροδοτεί μεγάλο τμήμα της χώρας μας, γεγονός που πλέον δίνει τη δυνατότητα στην Τουρκία, σε περίοδο κρίσης, να βυθίσει ένα σημαντικό κομμάτι της χώρας μας στο σκοτάδι!

Ειδικότερα, τέσσερις υδροηλεκτρικούς σταθμούς πουλά μέσω διεθνούς μειοδοτικού σταθμού η αλβανική κυβέρνηση, με το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς να εντοπίζεται στον υδροηλεκτρικό σταθμό της Μπίστριτσας. Σύμφωνα με τον αλβανικό Τύπο, η τουρκική πολυεθνική Kürüm International Sh. A. είχε προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 52.000.000 ευρώ, αφήνοντας πίσω κάθε άλλη προσφορά.

Την περασμένη Πέμπτη, το υπουργικό συμβούλιο της Αλβανίας ανακήρυξε πλειοδότρια την Kürüm International Sh. A., ενώ ο αλβανικός Τύπος αναφέρει ότι η οικογένεια Μπερίσα και πιο συγκεκριμένα τα παιδιά του, Shkelzen και Αrgitα, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την ανάδειξη του τουρκικού πολυεθνικού ομίλου ως νικητή του διαγωνισμού.

Η ιδιαίτερη και κρίσιμη «λεπτομέρεια» είναι ότι από τον συγκεκριμένο υδροηλεκτρικό σταθμό γίνεται η ενεργειακή διασύνδεση Αλβανίας – Ελλάδας και ηλεκτροδοτείται μεγάλο τμήμα της χώρας μας! Δηλαδή σε μία κρίση αρκεί με κάποια δικαιολογία «να κλείσουν τον διακόπτη» οι Τούρκοι και να βυθίσουν ολόκληρες περιοχές στο σκοτάδι!

Αυτό που αποφεύχθηκε -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, να ηλεκτροδοτούνται δηλαδή από την Τουρκία, παρά τα φιλόδοξα σχέδια του τότε υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που πρώτη είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία», τώρα μας έρχεται από τον βορρά!

Μ’ αυτή την κίνηση, οι Τούρκοι πλέον κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στα βορειοδυτικά της χώρας μας, αγοράζοντας ένα από τα «φιλέτα» της αλβανικής οικονομίας με γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία για τη βόρεια Ηπειρο και την Ελλάδα. Το έργο το είχαν χρηματοδοτήσει οι Γερμανοί, κόστισε περίπου 13.000.000 ευρώ, με τα μηχανολογικά να τα έχει αναλάβει αυστριακή εταιρία και τα ηλεκτρολογικά η γνωστή Siemens Ελλάς του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Αν συνδυαστούν όλα αυτά και με την πρόσφατη πώληση των μαρίνων στον τουρκικό όμιλο Dogus, είναι φανερό ότι η Ελλάδα υφίσταται μια πρωτοφανή οικονομική επίθεση τόσο στην περιφέρειά της όσο και στο εσωτερικό της από την Τουρκία, η οποία εκμεταλλεύεται στον μέγιστο δυνατό βαθμό την ελληνική οικονομική κρίση.

Πόδι της Αγκυρας και στο Κοσσυφοπέδιο!

Την ίδια στιγμή, η τουρκική στρατηγική ελέγχου των πληθυσμών των Βαλκανίων, κυρίως όμως αυτών που έχουν ανοικτά μέτωπα με την Ελλάδα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν «κοιμούνται» και φροντίζουν να πληροφορούνται τις τουρκικές κινήσεις, ενίοτε και πριν ακόμα εκδηλωθούν…

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, στο Κοσσυφοπέδιο έχει κάνει την εμφάνισή της μια νέα τουρκικής εμπνεύσεως οργάνωση με το όνομα Ενωση Πολιτισμού και Αλληλεγγύης, που στόχο έχει την προώθηση της «αλβανοτουρκικής φιλίας».

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την οργάνωση να χρηματοδοτείται από το κλιμάκιο της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας MIT με έδρα το τουρκικό προξενείο στην Πρίστινα… Πίσω από τις «ανθρωπιστικές και κοινωνικές δράσεις» κρύβονται συχνότατα οι πλέον σκοτεινοί στόχοι αδίστακτων μυστικών υπηρεσιών και πρακτόρων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.