O Γιώργος Τσαμασλής είναι από το Σάββατο το μεσημέρι ο νέος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης. Στην εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε ο κ. Τσαμασλής εξελέγη στη δεύτερη ψηφοφορία, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που τον εμφάνιζαν ως το φαβορί. Ετσι είναι ο διάδοχος του κ. Τζιτζικώστα, που ήταν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και μετά την έκπτωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη εκλέχθηκε στη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην πρώτη ψηφοφορία -όπως είχαμε γράψει και στη «δημοκρατία»- έθεσαν υποψηφιότητα συνολικά τέσσερις σύμβουλοι. Ο Γιώργος Τσαμασλής και ο Μιχάλης Τζόλλας, που στην εκλογή του περιφερειάρχη είχαν στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο Μίμης Φωτόπουλος, που κινούνταν κοντά στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, και ο Θεοχάρης Αποστολίδης, ο οποίος ήταν ουδέτερος.

Στην πρώτη κάλπη ο κ. Τσαμασλής έλαβε συνολικά 20 ψήφους, με δεύτερο τον κ. Φωτόπουλο, που συγκέντρωσε 15, ενώ ακολούθησαν οι κ. Αποστολίδης με 8 και Τζόλλας με 5. Στη δεύτερη ψηφοφορία και αφού αποσύρθηκε ο κ. Τζόλλας, η ζυγαριά έδειξε καθαρά τον κ. Τσαμασλή, ο οποίος εκλέχτηκε με 30 ψήφους, έναντι 13 του κ. Φωτόπουλου και τεσσάρων του κ. Αποστολίδη σε σύνολο 48 ψηφισάντων.

Ο κ. Τζιτζικώστας κράτησε ουδέτερη στάση, κάτι που φάνηκε και από το χαμηλό ποσοστό των ψήφων που πήρε ο κ. Τζόλλας, που είναι κουμπάρος του, ενώ έκπληξη θεωρήθηκε το νούμερο που έλαβε ο κ. Αποστολίδης (8 ψήφοι), ο οποίος κινήθηκε αυτόνομα. Οσο για τον κ. Τσαμασλή, που εντός της ομάδας έχει και πολλές συμπάθειες αλλά και αρκετές αντιπάθειες, κέρδισε σχετικά άνετα, γιατί -όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες- προετοίμαζε εδώ και καιρό την υποψηφιότητά του για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τσαμασλής ήταν ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Παναγιώτη Ψωμιάδη, καθώς διετέλεσε επί πολλά χρόνια αντινομάρχης Θεσσαλονίκης αλλά και συντονιστής της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Παρόλα αυτά, οι δύο άνδρες συγκρούστηκαν σκληρά κατά την προεκλογική περίοδο του 2010. Στη συνέχεια ο κ. Τσαμασλής κινήθηκε σε αυτόνομη πορεία και τελικά στήριξε στην πρόσφατη εκλογική μάχη τον κ. Τζιτζικώστα. Να σημειωθεί ότι ο νέος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης διαθέτει κομματική εμπειρία, μια και στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχε διατελέσει πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. στη Β’ Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.