Ερώτηση για τα κριτήρια πρόσληψης πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης

Στις 9 Ιανουαρίου 2013, βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης και βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στον Υπουργό Οικονομικών με θέμα «κριτήρια πρόσληψης πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης».

Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 15 του νόμου 3938/2011 περί «συστάσεως Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», μπορούν να προσληφθούν ως πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης (εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους και κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης), εποχικοί πυροσβέστες που απασχολήθηκαν σε μία ή περισσότερες αντιπυρικές περιόδους από το 2008 έως και το 2010 και σε πέντε αντιπυρικές περιόδους κατά τα έτη 2000 έως και 2007.

Ως συνέπεια των παραπάνω απ’ τους περίπου 5400 συμβασιούχους πυροσβέστες, οι 1706 δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός των παραπάνω εποχικών πυροσβεστών θα ήταν δυνατό να αντικατασταθεί η κατοχή απολυτηρίου Γυμνασίου για όσους έχουν εργασθεί ως εποχικοί στο Πυροσβεστικό Σώμα και κατέχουν την εμπειρία, με τον απολυτήριο τίτλο Δημοτικού και επιπροσθέτως το όριο ηλικίας να αυξηθεί μέχρι και το 56ο έτος.

Ερωτήθηκαν οι κ. Υπουργοί σε ποιες κινήσεις θα προβούν προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων.

Ερώτηση για τις συντάξεις αποστράτων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας

Ο βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών κ. Κοψαχείλης Τιμολέων και βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν στις 10 Ιανουαρίου 2013 ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας & Αιγαίου με θέμα τη «διπλή μείωση στις συντάξεις αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Η εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου για τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, είχε ως συνέπεια σημαντική μείωση στις αντίστοιχες συντάξεις της τάξης του 15 έως 20%. Τα απόστρατα στελέχη των παραπάνω Σωμάτων θα υποστούν επιπρόσθετες μειώσεις από 5% έως και 20% από τις αρχές του τρέχοντος έτους αφού εντάσσονται και στην κατηγορία των λοιπών συνταξιούχων.

Ερωτήθηκαν οι Υπουργοί αν σκοπεύουν να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες και ποιες θα είναι αυτές για να διορθωθεί η αδικία σε βάρος των ανωτέρω συμπολιτών μας.

 

Γραφείο Τύπου

Τιμολέοντα Κοψαχείλη

Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.