Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Φόβοι για νέα χτυπήματα – Τα σενάρια της ΕΛΑΣ μετά τους πυροβολισμούς στο γραφείο του πρωθυπουργού

Ιανουάριος 15th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού τα ξημερώματα, η ΕΛΑΣ εκφράζει φόβους για νέο κύκλο επιθέσεων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί ευρήματα από πυροβολισμούς από καλάσνικοφ ενώ μία από τις σφαίρες καρφώθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο, η αστυνομία ερευνά και μία βολίδα από περίστρφο μάγκνουμ τριανταοκτάρι που βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου.

Στελέχη της ΕΛΑΣ εξετάζουν τέσσερα βασικά σενάρια σχετικά με το ποιοι βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση. Ειδικότερα τα σενάρια σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είναι η εμφάνιση ενός νέου βραχίονα της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», η επανεμφάνιση του Νίκου Μαζιώτη, ενώ η βολίδα από το μαγκνουμ που βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου μπορεί να “μαρτυρά” την αναγέννηση της «Σέχτας Επαναστών» η οποία είχε στο οπλοστάσιό της μάγκνουμ και καλάσνικοφ. Επίσης πιθανό σενάριο σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είναι η ενεργοποίηση των “ληστών με τα μαύρα” που «γάζωσαν» πριν από 2,5 χρόνια το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής.

Στελέχης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν συγκεντρώσει κρίσιμες μαρτυρίες αλλά και υλικό από κάμερες της λεωφόρου Συγγρού και από γειτονικά καταστήματα. Πολλά θα δείξουν πάντως και τα ευρήματα της βαλλιστικής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι δράστες γνώριζαν επακριβώς πού ήταν το γραφείο του πρωθυπουργού και η όλη επίθεση διήρκησε μόλις 90 δευτερόλεπτα.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η βαλλιστική έρευνα για τα δύο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, από την εξέταση στις δυο βολίδες και στους κάλυκες που βρέθηκαν προκύπτει ότι τόσο το καλάσνικοφ, με το οποίο πυροβόλησαν το γραφείο του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, όσο και το περίστροφο μάγκνουμ 357, μια βολίδα από το οποίο βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν σε τρομοκρατική επίθεση ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

www.newsit.gr

This entry was posted on Τρίτη, Ιανουάριος 15th, 2013 at 10:28 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply