Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερωτήσεις του Βουλευτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη για τα κριτήρια πρόσληψης πυροσβεστών και για τις συντάξεις των αποστράτων…

15 Ιανουαρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ερώτηση για τα κριτήρια πρόσληψης πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης

Στις 9 Ιανουαρίου 2013, βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης και βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στον Υπουργό Οικονομικών με θέμα «κριτήρια πρόσληψης πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης».

Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 15 του νόμου 3938/2011 περί «συστάσεως Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», μπορούν να προσληφθούν ως πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης (εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους και κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης), εποχικοί πυροσβέστες που απασχολήθηκαν σε μία ή περισσότερες αντιπυρικές περιόδους από το 2008 έως και το 2010 και σε πέντε αντιπυρικές περιόδους κατά τα έτη 2000 έως και 2007.

Ως συνέπεια των παραπάνω απ’ τους περίπου 5400 συμβασιούχους πυροσβέστες, οι 1706 δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Προκειμένου να αρθεί ο αποκλεισμός των παραπάνω εποχικών πυροσβεστών θα ήταν δυνατό να αντικατασταθεί η κατοχή απολυτηρίου Γυμνασίου για όσους έχουν εργασθεί ως εποχικοί στο Πυροσβεστικό Σώμα και κατέχουν την εμπειρία, με τον απολυτήριο τίτλο Δημοτικού και επιπροσθέτως το όριο ηλικίας να αυξηθεί μέχρι και το 56ο έτος.

Ερωτήθηκαν οι κ. Υπουργοί σε ποιες κινήσεις θα προβούν προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων.

Ερώτηση για τις συντάξεις αποστράτων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας

Ο βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών κ. Κοψαχείλης Τιμολέων και βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν στις 10 Ιανουαρίου 2013 ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας & Αιγαίου με θέμα τη «διπλή μείωση στις συντάξεις αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Η εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου για τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, είχε ως συνέπεια σημαντική μείωση στις αντίστοιχες συντάξεις της τάξης του 15 έως 20%. Τα απόστρατα στελέχη των παραπάνω Σωμάτων θα υποστούν επιπρόσθετες μειώσεις από 5% έως και 20% από τις αρχές του τρέχοντος έτους αφού εντάσσονται και στην κατηγορία των λοιπών συνταξιούχων.

Ερωτήθηκαν οι Υπουργοί αν σκοπεύουν να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες και ποιες θα είναι αυτές για να διορθωθεί η αδικία σε βάρος των ανωτέρω συμπολιτών μας.

 

Γραφείο Τύπου

Τιμολέοντα Κοψαχείλη

Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών

This entry was posted on Τρίτη, 15 Ιανουαρίου, 2013 at 22:09 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply