Υπήρξαν οι πιο στενοί συνεργάτες των δύο πρώην πρωθυπουργών. Οι Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου δεν έκαναν… βήμα χωρίς τη συμβουλή τους.

Κάποια στιγμή όμως η παντοδυναμία τους χάνεται και οι στενοί συνεργάτες, το γνωστό «περιβάλλον», απομακρύνονται από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ρουσόπουλος, Αντώναρος, Αγγέλου, Ανδριανός από το «στρατόπεδο» του Κώστα Καραμανλή, αλλά και Παπακωνσταντίνου, Ραγκούσης, Γερουλάνος και Μπιρμπίλη από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου είναι οκτώ πολιτικοί που ήταν σε άμεση επαφή καθημερινά με τους πρώην πρωθυπουργούς. Τα τελευταία χρόνια όμως οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν χαθεί! Ας δούμε λοιπόν με τι ασχολούνται τον τελευταίο καιρό οι στενοί συνεργάτες των πρώην πρωθυπουργών.

Θ. Ρουσόπουλος: Δεν ψάχνει εργασία (κατά δήλωσή του) ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος και από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, πανίσχυρος τότε στην κυβέρνηση Θεόδωρος Ρουσόπουλος: «Πρώτα να τελειώσω το διδακτορικό μου στην Ιστορία και μετά βλέπουμε» λέει όταν ερωτάται.

Ευ. Αντώναρος: Στη συγγραφή των βιβλίων το έριξε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. Βρίσκεται σχεδόν στην ολοκλήρωση των δύο βιβλίων που γράφει ταυτόχρονα, το ένα με τίτλο «Ο αυτοπροσδιορισμός της Κεντροδεξιάς» και το άλλο με τίτλο «Εμπειρίες πολιτικής».

Γ. Αγγέλου: Ο πιο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή. Τα τελευταία χρόνια έχει αποτραβηχτεί πλήρως από το πολιτικό προσκήνιο. Ο ίδιος και η σύζυγός του Αλεξάνδρα αποτελούσαν το ζευγάρι που γνώριζε όλες τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού.
Γ. Ανδριανός: Ηταν ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Καραμανλή και εξακολουθεί να ασχολείται ενεργά με την πολιτική ζωή της χώρας, ως βουλευτής Αργολίδας.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Ο πρωταγωνιστής των ημερών. Ανήκε και αυτός στην ομάδαα των «κηπουρών» του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ακολούθησε τα βήματά του, καθώς προσπάθησε να διδάξει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Γ. Ραγκούσης: Ο «βασιλιάς της Πάρου», όπως τον ονόμαζαν την εποχή της παντοδυναμίας του, ανήκε και αυτός στην ομάδα των συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι ονομάστηκαν «κηπουροί» Τα τελευταία χρόνια η σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό έχει πάψει να είναι αυτή που ήταν, ενώ ο ίδιος παρακολουθεί τις εξελίξεις και σχολιάζει μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Π. Γερουλάνος: Στην πραγματικότητα, μόνο με τον Παύλο Γερουλάνο δεν τα έχει «σπάσει» ο Παπανδρέου. Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού έχει επιστρέψει στα ιχθυοτροφεία του.

Τ. Μπιρμπίλη: Τη γνώρισε ο Γιώργος στο γυμναστήριο και από τότε η Τίνα -για ένα διάστημα- έγινε το ισχυρό θηλυκό. Το άστρο της σύντομα έσβησε, αλλά σήμερα ζει πλουσιοπάροχα, αφού ο μέντοράς της Γ. Παπανδρέου την έστειλε στον ΟΟΣΑ, στο Παρίσι.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.