Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο… Αντίχριστος μπήκε (τώρα) στο Άγιο Όρος

Ιανουάριος 14th, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20130114/thumbs/barcode_494x320.jpgΑίσθηση, τουλάχιστον, προκαλεί η αποκάλυψη ότι στα έντυπα των διαμονητηρίων του Αγίου Ορους, με τα οποία εφοδιάζονται οι προσκυνητές, υπάρχει πλέον και γραμμωτός κώδικας, γνωστός ως barcode, που για πολλούς αντιστοιχεί στο χάραγμα του Αντίχριστου.

Στο διαμονητήριο (φωτο) που προμηθεύτηκε ο κ. Δημήτριος Σωτηρόπουλος, διαχειριστής ιστοσελίδας, διαπίστωσε με έκπληξη την ύπαρξη του barcode, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι πριν από λίγες μέρες. Μάλιστα, πρόκειται για μια νεότερη μετεξέλιξη του γραμμωτού κώδικα, που ονομάζεται «QR».

Ο κώδικας «QR» είναι ένας γραμμωτός κώδικας (barcode) δύο διαστάσεων που δημιουργήθηκε από την ιαπωνική εταιρεία Denso-Wave το 1994. Το «QR» προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων «Quick Response» (Γρήγορη Ανταπόκριση), επειδή οι δημιουργοί του είχαν ως κύριο σκοπό τα δεδομένα που περιέχονται στον κώδικα να αποκωδικοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Ο συγκεκριμένος κώδικας μπορεί να «διαβαστεί» από ένα κινητό τηλέφωνο ανάλογης τεχνολογίας (Smartphone)! Εύλογα λοιπόν δημιουργούνται κάποια ερωτήματα, όπως ποια είναι η χρησιμότητα αναγραφής του γραμμωτού κώδικα πάνω στα διαμονητήρια, από τη στιγμή που οι «παλαιοί» αριθμοί που εξασφάλιζαν τη γνησιότητά του, καθώς και οι σφραγίδες της Ιεράς Επιστασίας υπάρχουν ακόμη κανονικά; Πώς το Αγιο Ορος που έχει ταχθεί κατά της ηλεκτρονικής παρακολούθησης εφαρμόζει τώρα το ίδιο για τους προσκυνητές του;

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 14th, 2013 at 23:47 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply