Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Και φέτος οι Σκοπιανοί «κήδεψαν» την Ελλάδα σε καρναβάλι!

Ιανουάριος 14th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στην Βέβτσανη

http://img.protothema.gr/9BD5CF059D908063D4E519D62D0B467B.jpgΚαι φέτος δεν έλειψαν οι προκλήσεις κατά της Ελλάδας στο καρναβάλι της πόλης  Βέβτσανη στα Σκόπια.

Μεταμφιεσμένοι Σκοπιανοί, περιέφεραν τον… τάφο της χώρας μας,  σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και την ένδειξη “Yunanistan”  και “Hell-ass” (φωτογραφίες απο www.history-of-macedonia.com).

Στην καρναβαλική παρέλαση, εμφανίστηκαν και πανό με χάρτες της “Μεγάλης Μακεδονίας” και με τον 16ακτινο ήλιο της Βεργίνας.

Πέρυσι  η «κηδεία της Ελλάδας», όπως αποκαλέστηκε από τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της καρναβαλικής εκδήλωσης, όπου  παρουσιάστηκε ένα φέρετρο, τυλιγμένο με τη σημαία της Ελλάδας και με ένα κηδειόχαρτο στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Καλά νέα. Απρόσμενα, μετά από μακροχρόνια ενόχληση, μας άφησε ο αγαπητός μας γείτονας, πρώην τουρκική επαρχία – Ελλάδα ή Γιουνανιστάν ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί – στην ηλικία των 181 χρόνων. 1830  – 2011 Η κηδεία θα λάβει χώρα στο κέντρο του Βέβτσανι στις 13 και 14 Ιανουαρίου. Οι πενθούντες: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ, Ρωσία, Σερβία…».
Μάλιστα, μεταξύ των «πενθούντων» στο κηδειόχαρτο αναγράφονται και ονόματα δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ οι οποίοι έχουν εκφράσει μετριοπαθείς θέσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας.

Οι συμμετέχοντες της παράστασης αυτής έκαψαν την ελληνική σημαία με την οποία ήταν τυλιγμένο το φέρετρο…

Παναγιώτης Σαββίδης

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 14th, 2013 at 08:18 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply