Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επανέρχεται ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης

Ιανουάριος 14th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΓΙΑ ΤΖΙΠ, ΣΚΑΦΗ, ΠΙΣΙΝΕΣ

ΤΕπανέρχεται ο φόρος πολυτελούς διαβίωσηςην επιβολή φόρου πολυτελούς διαβίωσης στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1929 κυβικών, σε όσους έχουν σκάφη αναψυχής, αλλά και πισίνες, προβλέπει διάταξη η οποία κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για την κύρωση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που αποτελεί και μνημονιακή απαίτηση.

Ο φόρος θα είναι της τάξης του 5% επί των τεκμηρίων για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα ηλικίας έως 10 ετών με κυβισμό 1.929, έως 2.500 εκατοστών. Για τα ΙΧ κυβισμού άνω των 2.500 κυβικών, πισίνες, σκάφη αναψυχής μήκος άνω των έξι μέτρων και αεροσκάφη ο φόρος ανεβαίνει στο 10%.

Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης θα έχει μόνιμη ισχύ και θα επιβληθεί με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που θα συμπληρωθούν το 2014. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση η επιστροφή του συγκεκριμένου φόρου κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να επιτευχθεί φορολογική δικαιοσύνη.

Παράλληλα, επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος στα κέρδη επιχειρήσεων για ανακριβή, πλαστά ή εικονικά τιμολόγια, νόθευση φορολογικών στοιχείων ή καταχώρηση στα βιβλία αγορών ή εξόδων που δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

ΕΘΝΟΣ

This entry was posted on Δευτέρα, Ιανουάριος 14th, 2013 at 08:53 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply