Ισόπαλη 1-1 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Πανιωνίου με τη Βέροια στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 57′ με τον Καμπάνταη, αλλά η «βασίλισσα του βορρά» εκμεταλλεύθηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, μετά την αποβολή του Ντούνη στο 79′, και ισοφάρισε στο 90′ με τον Κόστλι.

Κάκιστο θέαμα προσέφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, συναγωνιζόμενες μεταξύ τους σε λάθη και επιπόλαιες επιλογές. Η Βέροια έμοιαζε να «πατάει» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν είχε το «καθαρό» μυαλό για να μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Η μοναδική σημαντική ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου προήλθε από ένα παιδαριώδες λάθος του Περιστερίδη, ο οποίος στο 23΄ έχασε τη μπάλα σε μία φαινομενικά εύκολη έξοδο, όμως ο Καλί δεν αξιοποίησε το… δώρο, πλασάροντας άουτ.

Με ανάλογη εικόνα ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, όμως ο Πανιώνιος είχε την τύχη να προηγηθεί στο 57΄ με σουτ του Καμπάνταη, μετά από φάση διαρκείας και αδυναμία των αμυνόμενων να απομακρύνουν τη μπάλα από τα καρέ τους.

Η Βέροια προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν έβρισκε τρόπο να διασπάσει την «κυανέρυθρη» άμυνα και, όταν το κατάφερε στο 72΄, ο Μπαργκάν κλότσησε… αέρα προ του Περιστερίδη, αχρηστεύοντας την ωραία μπαλιά του Ιωάννου.

Ομως, η αποβολή του Ντούνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79΄ άλλαξε τις ισορροπίες και υποχρέωσε τους γηπεδούχους (που προέρχονταν από πέντε σερί ήττες) να κλειστούν πίσω, για να κρατήσουν την πολύτιμη νίκη.

Δεν τα κατάφεραν όμως, καθώς στο 90΄ ο Γεωργιάδης σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο αφύλακτος Κόστλι με δυνατή κεφαλιά πέτυχε το 1-1, με το οποίο η Βέροια κρατιέται πάνω από την ΑΕΚ και τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία του Πανιωνίου στο φετινό πρωτάθλημα, την οποία διαφύλαξε στην εκπνοή του αγώνα ο Περιστερίδης, αποκρούοντας την κεφαλιά του Ιωάννου.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Πανιώνιος – Βέροια για την 17η αγωνιστική της Σούπερ ΛίγκαςQ

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Αραβίδης, Ντούνης, Σάμαρης – Αμαραντίδης, Ορέστες, Γεωργιάδης, Γκιγιέρμο, Καλί

Κόκκινη: Ντούνης (79΄, 2η κίτρινη)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Κουρντί, Αυλωνίτης, Ρόκας, Τόσκας, Ανδράλας, Σάμαρης, Μενδρινός (70΄ Παναγιωτούδης), Καμπάνταης, Αραβίδης (90΄+ Γουνδουλάκης), Ντούνης.

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Τζόναθαν, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Καλί, Ορέστες, Καλογέρης, Γεωργέας (71΄ Κόστλι), Γκιγιέρμο, Ιωάννου, Ολαϊτάν, Μπαργκάν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.