Κουλούρια… Θεσσαλονίκης

Κουλούρια... ΘεσσαλονίκηςΌσο και να έπαιζαν ΠΑΟΚ και Ατρόμητος δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και μοιραία έμειναν στο 0-0 στην Τούμπα.

Μόλις την δεύτερη απώλεια βαθμών εντός έδρας την εφετινή σεζόν, γνώρισε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Χωρίς μεγάλες ευκαιρίες το ματς, με τον “Δικέφαλο του Βορρά” να είναι ελαφρώς καλύτερος, αλλά χωρίς φαντασία στην επίθεση. Άριστος στα αμυντικά του καθήκοντα ο Κατσουράνης ως στόπερ, αλλά έλειψε από το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας.

Δεν ρίσκαραν οι Περιστεριώτες και μάλλον είναι ευχαριστημένοι από τον βαθμό της ισοπαλίας κι από το γεγονός ότι είναι μόλις η δεύτερη ομάδα, μετά τον Ολυμπιακό, που παίρνει βαθμό στο γήπεδο της Τούμπας.

* Με βασικό τερματοφύλακα τον Χακόμπο επρόκειτο να ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Ισπανός παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στο γόνατο στο ζέσταμα κι έτσι στην θέση του ξεκίνησε ο Γλύκος.

Χωρίς σημείο αναφοράς στην επίθεση, είτε για τον ΠΑΟΚ, είτε για τον Ατρόμητο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Σε 45 ολόκληρα λεπτά, ουδείς ποδοσφαιριστής εκ των δύο ομάδων, κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρία για γκολ. Κλασική ευκαιρία.

Διότι μικρο-ευκαιρίες σημειώθηκαν εκατέρωθεν. Οι τελικές προσπάθειες ήταν 4-2 και η κατοχή 65%-35% υπέρ του ΠΑΟΚ, προφανέστατα δίχως ουσία. Η χρησιμοποίηση του Κατσουράνη στο κέντρο (λόγω απουσιών) προσέφερε μια παραπάνω από αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν και ταυτόχρονα στέρησε μια πολύτιμη μονάδα στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να αναπτυχθεί αποτελεσματικά ούτε από τα άκρα, ούτε από τον άξονα, ενώ από το 20’ όταν και χτύπησε ο Λάζαρ, ο Ρουμάνος ήταν εκτός ρυθμού και ήταν αδύνατο να βοηθήσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Δεν απειλήθηκε στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ, αλλά και δεν απείλησε τον πολύ καλά οργανωμένο Ατρόμητο.

Δεδομένου του τραυματισμού του Λάζαρ, ο Γιώργος Δώνης δεν είχε άλλη επιλογή από το να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Γεωργιάδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ρουμάνου, στο δεξί άκρο κι ο Λόρενς μετατοπίστηκε στον άξονα.

Παρόλο λοιπόν που φάνηκε να υπάρχει διάθεση για να γίνει περισσότερος απειλητικός ο ΠΑΟΚ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν ρίσκαρε, ενώ η έλλειψη φαντασίας τον κράτησε μακριά από την εστία του Ιτάνζ.

Τα ατού της ομάδας δεν βρήκαν τρόπο να «ξεκλειδώσουν» την άμυνα του Ατρόμητου, με τον μετρ σε τέτοιες περιπτώσεις Νίκο Αναστόπουλο να στήνει εξαιρετικά την ομάδα του για να πάρει το αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Αποστολόπουλος (88′ Γιάννου), Λίνο, Κατσικάς, Κατσουράνης, Κάτσε, Λάζαρ (46′ Γεωργιάδης), Σταφυλίδης, Σαλπιγγίδης, Λόρενς (72′ Πέλκας), Αθανασιάδης.

Ατρόμητος (Νίκος Αναστόπουλος): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Επστάιν (90+1′ Πίτου Γκαρσία), Μπρίτο (86′ Λαζαρίδης), Σουμπίνιο (75′ Καραγκούνης), Κούτσι.
Tα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Ατρόμητος για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/σου)
Βοηθοί: Φραγκιαδάκης Δωδ/σου), Γεωργιάδης (Κοζάνης)
Γήπεδο: Τούμπα

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.