Σημαντικό βήμα για την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία έκανε ο ΟΦΗ, που επικράτησε 2-0 του Αρη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η αναμέτρηση του «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» κρίθηκε από τα γκολ του Περογαμβράκη στο 24′ και του Παπάζογλου στο 87′, αφήνοντας τους «κίτρινους» μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 10′, με την κεφαλιά του Μπανούση να φεύγει λίγο άουτ, όμως στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης και «άγγιξαν» δύο φορές το γκολ.

Πρώτα στο 12′, όταν μετά από λάθος του Μονιάκη ο Τριανταφυλλάκος έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι κι έπειτα στο 14′, με την κεφαλιά του Αγγελίδη να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Αγριμάκη. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στο 24′ με τον… συνήθη ύποπτο Αλέξανδρο Περογαμβράκη.

Προηγήθηκε παράλληλη σέντρα του Λαμπρόπουλου από δεξιά και λανθασμένη εκτίμηση της φάσης από τον Βελλίδη, που έδωσε την ευκαιρία στο νεαρό επιθετικό να πετύχει το 1-0. Στη συνέχεια οι Κρήτες οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το προβάδισμα και έδωσαν χώρο στον Αρη, που όμως (απόντος του Γιαννιώτα) είχε εμφανή προβλήματα στην ανάπτυξή του.

Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 54′, όταν ο Κουτσιανκούλης αστόχησε απέναντι από τον Βελλίδη, ενώ είχε και δοκάρι στο 65′ με τον Παπάζογλου, που έφυγε «στην πλάτη» της άμυνας, αλλά στάθηκε άτυχος στην προσπάθειά του να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα.

Ο Αλκαράθ ολοκλήρωσε νωρίς τις αλλαγές του αλλά δεν κατάφερε να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στην ομάδα του, που επιπλέον σε αρκετές περιπτώσεις βρέθηκε εκτεθειμένη στα μετόπισθεν. Τελικά, ο ΟΦΗ «σφράγισε» τη (δίκαιη) νίκη του στο 87΄, όταν από εκτέλεση φάουλ του Λαμπρόπουλου ο Παπάζογλου με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση ΟΦΗ – Αρης για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Κίτρινες: Σόουζα – Πουλίδο, Κανούλας

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ (70΄ Κουρδάκης), Μπανούσης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (83΄ Ζορμπάς), Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Περογαμβράκης (78΄ Ζαχαράκης), Σόουζα.

ΑΡΗΣ (Λούκας Αλκαράθ): Βελλίδης, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος, Αγγελούδης (63΄ Κανούλας), Πουλίδο (68΄ Παντίδος), Μαργαρίτης, Σουνάς, Καραγιάννης (52΄ Αγκάνθο), Νούνο Κοέλιο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.