Πρόκειται για το πιο διάσημο γεύμα στον Λευκό Οίκο και γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/4B3937DA8016F77C29421FABBAECE50C.jpgΜερικοί από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους των Ηνωμένων Πολιτειών θα γευθούν σύντομα ελληνικό γιαούρτι καθώς το γιαούρτι της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων προϊόντων στο γεύμα που θα δοθεί στο Καπιτώλιο για την ορκωμοσία του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις 21 Ιανουαρίου.

Ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, ο οποίος επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στο Johnstown Industrial Park, ανακοίνωσε ότι το γιαούρτι της ελληνικής εταιρείας επιλέχθηκε να σερβιριστεί στο προεδρικό γεύμα και δήλωσε ενθουσιασμένος από το προϊόν προσθέτοντας ότι ελπίζει πως παρόμοια να είναι και η αντίδραση και του Προέδρου Ομπάμα.

«Αυτό είναι το πιο διάσημο γεύμα στην Ουάσιγκτον και γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο Τσαρλς Σούμερ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις εγκαταστάσεις της ΦΑΓΕ. Στο γεύμα θα συμμετέχουν εκτός από τον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν και οι οικογένειές τους, τα μέλη του Κογκρέσου, του Ανώτατου Δικαστηρίου και του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς και διπλωμάτες.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι είναι και οι εκπρόσωποι της ΦΑΓΕ. Μάλιστα ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας στην Αμερική Ράσελ Εβανς δήλωσε πως η επιλογή αυτή είναι «πραγματική τιμή για εμάς. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι οι οικογένειες Ομπάμα και Μπάιντεν αλλά και οι επισκέπτες τους θα το απολαύσουν».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Wall Street Journal», που επικαλείται δηλώσεις του γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερ, το γιαούρτι θα προσφέρεται τις ώρες που θα προηγηθούν τις τελετής ορκωμοσίας στις 21 Ιανουαρίου και θα συνοδεύεται από φρούτα (φράουλες, ανανά, αχλάδια) και δημητριακά.

Σύντομα το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στην Αμερική θα παράγει και το γιαούρτι Fruyo, που αποτελεί ομογενοποιημένο προϊόν φρούτων με γιαούρτι. Η επιχειρηματική αυτή κίνηση θεωρείται σημαντική καθώς οι ανταγωνιστές της ΦΑΓΕ στις ΗΠΑ διαθέτουν στην αγορά προϊόντα με φρούτα στην κορυφή ή στο κάτω μέρος της συσκευασίας του προϊόντος. Η εταιρεία βρίσκεται ήδη στη μέση της υλοποίησης ενός επενδυτικού προγράμματος 100 εκατομμυρίων δολαρίων που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2014. Με την επέκταση αυτή το εργοστάσιο θα παράγει 160.000 τόνους γιαούρτι ετησίως, διπλασιάζοντας έτσι την παραγωγική του δυνατότητα, ενώ θα δημιουργήσει 150 νέες θέσεις εργασίας στις ήδη 240 σήμερα. Εκτός από τη ΦΑΓΕ, στην περιοχή της Νέας Υόρκης, ελληνικού τύπου γιαούρτι παράγουν και άλλες επιχειρήσεις όπως η εταιρεία τουρκικών συμφερόντων Chobani που αποτελεί και τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της ΦΑΓΕ στην αγορά των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, με την οποία μάλιστα βρίσκονται και σε δικαστική διαμάχη. Μάλιστα η ελληνική εταιρεία έχει επιτύχει την πρώτη νίκη κερδίζοντας ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος της εταιρείας Chobani. Σύμφωνα με αυτά, η εταιρεία τού τούρκου επιχειρηματία Χαμντί Ουλουκάγια δεν μπορεί να πωλεί προϊόντα της στην αγορά της Βρετανίας χρησιμοποιώντας την περιγραφή «ελληνικό γιαούρτι», τουλάχιστον μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κυρίας δίκης η οποία έχει οριστεί για τις 18 Φεβρουαρίου 2013.

Δήμητρα Σκούφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.