Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η Γη ευθυγραμμίζεται με Ήλιο και Σελήνη προκαλώντας ακραίες παλίρροιες

Ιανουάριος 13th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σε έξαρση τις επόμενες μέρες το φαινόμενο

http://img.protothema.gr/AE11177B6FFB7E177E12903FB0D4458A.jpgΤις επόμενες ημέρες θα σημειωθούν ακραίες παλίρροιες εξαιτίας της ευθυγράμμισης της Γης με τον Ήλιο και τη Σελήνη. Η πλημμυρίδα θα ανέβει σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι συνήθως λόγω του φαινομένου της ευθυγράμμισης.

Συγκεκριμένα εξαιτίας η Σελήνη θα βρεθεί ακριβώς ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο, με αποτέλεσμα το φαινόμενο της παλίρροιας να είναι πιο έντονο τις επόμενες ημέρες.

Ο λόγος είναι πως οι βαρυτικές δυνάμεις που δέχεται η Γη από τον Ήλιο και τη Σελήνη θα βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο μέγιστο. Επίσης στις 2 Ιανουαρίου η Γη βρέθηκε στο περιήλιο, δηλαδή στην ελάχιστη απόστασή της από τον Ήλιο και λίγες μέρες αργότερα, στις 10 Ιανουαρίου, η Σελήνη βρέθηκε στο περίγειο, την ελάχιστη απόστασή της από τη Γη.

Ο μετεωρολόγος Νταν Σάτερφιλντ στο ιστολόγιό του, το οποίο δημοσίευσε η Αμερικανική Ένωση Γεωφυσικής, εξηγεί πως «όταν αυτά τα δύο συμβαίνουν ταυτόχρονα, είτε στη φάση της Πανσελήνου είτε στη Νέα Σελήνη, το αποτέλεσμα είναι να φτάνουν στο μέγιστο οι αστρονομικές πλημμύρες. Στις τοποθεσίες όπου το εύρος της παλίρροιας είναι υψηλό, όπως στη Μάγχη, τη βόρεια Αυστραλία ή τον Κόλπο του Φούντι στον Καναδά, τα επίπεδα του νερού μπορεί να φτάσουν πραγματικά ψηλά».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

This entry was posted on Κυριακή, Ιανουάριος 13th, 2013 at 00:14 and is filed under HOT-LIFESTYLE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply