Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εως 9% οι αυξήσεις στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ιανουάριος 13th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Εως 9% οι αυξήσεις στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗΈως και 9% φθάνει το ποσοστό της πρώτης δόσης των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που ανακοινώθηκαν σήμερα, και το οποίο ισχύει αναδρομικά από την πρώτη του χρόνου. Μεσοσταθμικά οι αυξήσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος κυμαίνονται στο 3%.

Ταυτόχρονα διευρύνεται το κοινωνικό τιμολόγιο, καθώς εντάσσονται σε αυτό περισσότερες κατηγορίες καταναλωτών και ευπαθείς ομάδες.

Με το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο παρέχεται έκπτωση της τάξεως του 42% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 01/01/13, η οποία πλέον θα αφορά το σύνολο της κατανάλωσης του δικαιούχου. Δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου είναι:

•Άτομα που έχουν ετήσιο συνολικό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα 2 τέκνα και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.500 kWh.
•Άτομα με τρία τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.700 kWh
•Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο για τα πρώτα 2 τέκνα και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.500 kWh. Στο εισόδημα δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες για την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας
•Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500 ευρώ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh – 1.700 kWh
•Άτομα, των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ενεργοβόρων ιατρικών συσκευών ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη χρήση ενεργοβόρων ιατρικών συσκευών και με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000 ευρώ με τετραμηνιαία κατανάλωση έως και 2.000kWh.

Βασικές προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος στο νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο είναι:

•Η κατανάλωση να αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου
•Η παροχή ρεύματος να είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου
•Η κατανάλωση να είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο
•Η μέση τετραμηνιαία κατανάλωση σε ετήσια βάση να μην υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για κάθε κατηγορία δικαιούχου (1.500 kWh ή 1.700 kWh).

Στα όρια κατανάλωσης δεν λαμβάνονται υπόψη οι καταναλώσεις του νυχτερινού τιμολογίου.

Για την υποβολή αίτησης για Κοινωνικό Οικιακό τιμολόγιο απαιτούνται:

•Τα στοιχεία της παροχής τους, δηλαδή Κωδικός Ηλεκτρονικής Πληρωμής και Αύξοντας Αριθμός λογαριασμού
•Τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας και το ΑΦΜ τους (και του/της συζύγου εφόσον είναι έγγαμοι.

Δείτε εδώ τα νέα τιμολόγια.

Δείτε εδώ παραδείγματα χρήσης.

This entry was posted on Κυριακή, Ιανουάριος 13th, 2013 at 19:11 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply