Με τον Αντώνη Πετρόπουλο να σκοράρει το πρώτο τέρμα του σε επίσημο αγώνα της ΑΕΚ, στο 68΄, η Ένωση σημείωσε πολύ μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο των «κιτρινόμαυρων» ύστερα από τρεις αναμετρήσεις, καθώς και το «παρθενικό» για το 2013.

Η Ένωση ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 5ο λεπτό διαμαρτυρήθηκε για το ακυρωθέν τέρμα του Φούντα, με το διαιτητή Κομίνη να θεωρεί ότι ο Πετρόπουλος χρησιμοποίησε χέρι για το κοντρόλ πριν πασάρει στο συμπαίκτη του, σε φάση που θα συζητηθεί.

Στο 10΄ ο Βλάχος σέντραρε από δεξιά αλλά η κεφαλιά του Πετρόπουλου πέρασε άουτ, ενώ στο 17΄ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Βασιλακάκη, επίσης με κεφαλιά. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο πολύ καλά σουτ των γηπεδούχων που κατέληξαν ελάχιστα έξω, το πρώτο από τον Μητρόπουλο στο 40΄ και το άλλο σε εκτέλεση φάουλ του Ρίκκα.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και για ένα δεκάλεπτο πίεσαν την Ξάνθη, χάνοντας καλές ευκαιρίες με τους Πετρόπουλο στο 50΄ (μόλις άουτ η προβολή του στο γύρισμα του Φούντα) και Μπουγαΐδη στο 60΄ (κεφαλιά) και 62΄ (σουτ).

Τελικό το «γόρδιο δεσμό» του γκολ έλυσε ο Αντώνης Πετρόπουλος στο 68΄, σκοράροντας το πρώτο τέρμα του σε επίσημο αγώνα της Ένωσης. Στη σέντρα του Τσουμάγκα ο υψηλόσωμος επιθετικός έκανε ντρίμπλα με το… στήθος και με «σκαστό» σουτ νίκησε τον Λοντίγκιν για το 1-0.

Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει στο 80΄, αλλά το σουτ του Ρίκκα, σε νέα εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Λοντίγκιν. Με τη νίκη αυτή η Ένωση ξέφυγε από την τελευταία θέση της κατάταξης και μπορεί να ατενίζει πιο αισιόδοξα το μέλλον της στη Σούπερ Λίγκα.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΑΕΚ – SKODA Ξάνθη για τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

 

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Μητρόπουλος, Πετρόπουλος – Βασιλακάκης, Ντιέ, Μπαξεβανίδης

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Βλάχος, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής, Ρίκκα, Μπουγαΐδης, Κορδέρο (90΄+ Σταματής), Γκερέιρο (88΄ Φέτσης), Τσουμάγκας, Φούντας (83΄ Παυλής), Πετρόπουλος.

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Πλατέλλας (53΄ Σμιθ), Ντιέ (71΄ Μαρκόφσκι), Ντάνι, Βασιλακάκης, Γούτας, Μαρίν (63΄ Πρίττας), Ονουάτσι

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.