Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ποιους θέλουν στο σκαμνί οι Έλληνες

Ιανουάριος 12th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο χαρακτηρίζουν την υπόθεση Λαγκάρντ

http://www.newsbeast.gr/files/temp/32AC7FE8217B4FB30485F6A8DC490298.jpgΟικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο συνιστά για τους περισσότερους πολίτες η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Αυτό αποτυπώνει η δημοσκόπηση της VPRC για την εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» που έγινε την 10η Ιανουαρίου του 2013.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 78% των ερωτηθέντων κάνει λόγο για ένα σκάνδαλο ενώ μόλις το 13% θεωρεί την υπόθεση ως μια συνηθισμένη περίπτωση φοροδιαφυγής.

Σχετικά με τις ποινικές ευθύνες που αποδίδουν οι ερωτώμενοι στους πολιτικούς πρωταγωνιστές που χειρίστηκαν τη λίστα Λαγκάρντ, το υψηλότερο ποσοστό συγκεντρώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου (81%) και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου (76%), ο Ευάγγελος Βενιζέλος (71%) και τέλος, ο Λουκάς Παπαδήμος με το χαμηλότερο αλλά διόλου αμελητέο 51%.

Αναλύοντας τα ποσοστά των ποινικών ευθυνών κατά τους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, τα αντίστοιχα ποσοστά εμφανίζουν αρκετές διαφοροποιήσεις.

Στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ποινικές ευθύνες αποδίδει το 78% των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό ανέρχεται στο 94%.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι στο 57%, ενώ αυτών του ΣΥΡΙΖΑ στο 85%, για τον Γιώργο Παπανδρέου είναι στο 69% των ψηφοφόρων της ΝΔ και στο 81% αυτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τέλος για τον Λουκά Παπαδήμο το ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι στο 33% έναντι αυτών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 63%.

www.neasbeast.gr

This entry was posted on Σάββατο, Ιανουάριος 12th, 2013 at 19:22 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply