Σφοδρή επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε προχτές βράδυ από τη Φλώρινα ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, μιλώντας σε σύσκεψη που είχε με φορείς της πόλης και σε πολιτική συγκέντρωση του κόμματος, αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ, σημείωσε ότι αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Μίλησε για «επιχείρηση συγκάλυψης και προστασίας που έχει ονοματεπώνυμο» και «ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς». Είπε ότι «ο πρωθυπουργός της χώρας, μετά την πλήρη κάλυψη και στήριξη που προσέφερε ώστε να μην συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, για να μάθουμε πώς η κυβέρνηση του κ.. Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο και στην καταστροφή. Άλλωστε, θυμηθείτε, ήταν αυτό που ο ίδιος έλεγε προεκλογικά και από το βήμα της Βουλής και από τα μπαλκόνια. Ο κ. Σαμαράς. Μία και μόνη εξεταστική. Ενώ λοιπόν προσέφερε πλήρη κάλυψη για να μην υπάρξει αυτή η εξεταστική, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έτσι και σήμερα, μαζί με τον κ. Κουβέλη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός δίνει όρκο σιωπής. Και προστατεύει όσους βρίσκονται πίσω από την τοποθέτηση της λίστας Λαγκάρντ στα συρτάρια τους. Ο πρωθυπουργός είναι αυτός που προσφέρει σανίδα σωτηρίας στους συνεταίρους του.

Η αλήθεια, η απόδοση δικαιοσύνης, το δημόσιο συμφέρον, μπαίνουν κάτω από τους φόβους και τις σκοπιμότητες του κ. Σαμαρά και της ΝΔ. Θα περιμέναμε από τον Πρωθυπουργό, αντί να επιδίδεται σε πολιτικά τεχνάσματα συγκάλυψης, να μας ενημερώσει πλήρως για τις επτά, όχι μία, αλλά για τις επτά περιβόητες λίστες με μεγαλοκαταθέτες στο εξωτερικό. Αλλά ο κ. Σαμαράς δεν θέλει ούτε κάθαρση ούτε δικαιοσύνη. Ομερτά και συγκάλυψη θέλει για να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός στη χρεοκοπημένη Ελλάδα των σκανδάλων και της διαπλοκής. Με το λαό γονατισμένο και την ολιγαρχία του πλούτου να απολαμβάνει τα κλεμμένα στο εξωτερικό.

Απαντώντας επίσης στις κατηγορίες της Ιπποκράτους προς το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, για τα περί σκευωρίας και επιχείρησης διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, τις χαρακτήρισε «τουλάχιστον αστείες». «Άλλωστε – είπε – δεν χρειάζεται καμία τέτοια επιχείρηση από τη μεριά μας. Μια χαρά τα κατάφεραν και από μόνοι τους όσοι τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν στην ηγεσία ενός ιστορικού κόμματος, που το έχουν σήμερα καταντήσει σε συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας του κ. Σαμαρά».

Έκανε ακόμη λόγο για «κυνική πραγματικότητα των κυνικών που μας κυβερνάνε», καθώς η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα προβλήματα της παγωμένης Φλώρινας και των πολιτών που δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο για να ζεστάνουν τα σπίτια τους και κοντεύουν να πεθάνουν από το κρύο, αλλά ασχολείται με τη Βίλα Αμαλίας. Κάνοντας μάλιστα ένα …λογοπαίγνιο, απευθυνόμενος στους Φλωρινιώτες, σημείωσε: «Μήπως πρέπει να αποκτήσετε Βίλα Αμαλίας; Είναι ο μόνος να ασχοληθούν μαζί σας».

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας σε σύσκεψη φορέων και τοπικών παρουσία των τοπικών αρχών και των εκπροσώπων όλων των φορέων της περιοχής ο κ. Τσίπρας ζήτησε την άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να μπορέσουν οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών και της παγωμένης Φλώρινας να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσης και να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. «Από εδώ τη Φλώρινα απαιτούμε από τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση μία άμεση απάντηση και λύση στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης», είπε.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη των φορέων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  “Η παρουσία σήμερα στη Φλώρινα έχει ένα συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, να αναδείξουμε τα πραγματικά δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες μιας ξεχασμένης Ελλάδας μετά από 2,5 χρόνια βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής. Διότι, πράγματι είναι βάρβαρο και βίαιο να είσαι άνεργος, να έχεις μικρά παιδιά και να μην μπορείς αγοράσεις πετρέλαιο για να ζεστάνεις την οικογένειά σου.  Αυτό θα πει βία. Κι αυτή τη βία τη ζουν στο πετσί τους εκατοντάδες συμπολίτες μας και πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ότι υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ότι μπορεί να υπάρχουν ολόκληρες περιοχές στο χάρτη ξεχασμένες.

Ελλάδα δεν είναι βεβαίως μονάχα τα αστικά κέντρα. Και ιδιαίτερα μια περιοχή που τη μαστίζει η ανεργία και η εγκατάλειψη δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη της αυτές τις δύσκολες στιγμές του χειμώνα. Οι φορείς εδώ έβγαλαν μια κραυγή αγωνίας την οποία δεν έχει νόημα να ακούσουμε μονάχα εμείς, αλλά να ακούσει και η κυβέρνηση. Ελπίζω η παρουσία μας εδώ να βοηθήσει στο να μεταφερθεί αυτή η κραυγή εκεί που πρέπει να μεταφερθεί».

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ υποδέχτηκαν στην Π.Ε. Φλώρινας, ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής και ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.