Χωρίς ταξί θα μείνει σήμερα Παρασκευή η Θεσσαλονίκη, καθώς οι ταξιτζήδες προχωρούν σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζουν φοροεισπρακτικό.

Οι ταξιτζήδες θα συγκεντρωθούν με τα οχήματά τους στη συμβολή των οδών Μιχαήλ Ψελλού και Βασιλίσσης Ολγας στις 10 το πρωί και από εκεί θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας, με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου σκοπεύουν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Η απεργία των ταξιτζήδων, που σημειωτέον δεν είναι πανελλαδική, καθώς η σχετική απόφαση ελήφθη από το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», θα ξεκινήσει στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Καλούμε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους σε πανστρατιά, ενώνοντας τη φωνή μας πέρα και έξω από κομματικές αποχρώσεις αντιδρώντας στη φτωχοποίηση της κοινωνίας», τονίζει «Ο Ερμής» σε ανακοίνωσή του.

 

Στην Τροχαία

Στο μεταξύ, στα… κάγκελα βρέθηκαν οι ταξιτζήδες της Θεσσαλονίκης το βράδυ της περασμένης Τρίτης, οπότε και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, στην οδό Μαργαροπούλου, που αποκλείστηκε.

Ολα άρχισαν γύρω στις 8 το βράδυ, όταν τροχονόμοι μετέβησαν στο ΚΤΕΛ «Μακεδονία» και άρχισαν να… μοιράζουν κλήσεις σε όλα τα ταξί που βρίσκονταν εκεί, για παρενόχληση οδοστρώματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Ερμή», Κώστα Γιαννακάκη, το περιστατικό συνέβη σε μια μέρα που παραδοσιακά η κίνηση είναι αυξημένη στο ΚΤΕΛ «Μακεδονία», αφού σχεδόν πάντα στις 7 και στις 8 Ιανουαρίου υπάρχει μεγάλη επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.

«Τα ταξί βρισκόταν το ένα πίσω από το άλλο, χωρίς να ενοχλούν την κυκλοφορία, όμως η Τροχαία προχώρησε σε ομαδική κλήτευση. Αφού οι τροχονόμοι ζήτησαν από τους συναδέλφους τις άδειες οδήγησης, τους τις επέστρεψαν, συνοδευόμενες από κλήση των 40 ευρώ για τον καθένα. Μέσα σε λίγα λεπτά, μοιράστηκαν συνολικά περίπου 50 κλήσεις», αναφέρει ο κ. Γιαννακάκης.

 

Αποκλεισμός

Ο πρόεδρος του «Ερμή» προσθέτει ότι κατευθείαν ειδοποιήθηκε το προεδρείο του σωματείου, το οποίο έτυχε να είναι συγκεντρωμένο, αφού πραγματοποιούσε συνεδρίαση για την απεργία της Παρασκευής. «Με το που ενημερωθήκαμε από τους συναδέλφους σπεύσαμε στην Τροχαία, όπου συγκεντρώθηκαν συνάδελφοι οι οποίοι ενημερώθηκαν για το περιστατικό μέσω του ασυρμάτου», περιγράφει ο κ. Γιαννακάκης.

Ετσι, γύρω στις 10 το βράδυ, η περιοχή ήταν σχεδόν αδιάβατη, αφού περισσότερα από 200 ταξί απέκλεισαν την οδό Μαργαροπούλου. Ακολούθησε συνάντηση εκπροσώπων του «Ερμή» με επικεφαλής της Τροχαίας και αναζητείται συμβιβαστική λύση.

«Η Τροχαία πρέπει να κάνει τη δουλειά της, ωστόσο δεν είναι δυνατό να μοιράζει μαζικά κλήσεις και μάλιστα χωρίς λόγο», καταλήγει ο κ. Γιαννακάκης.

ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.