Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Κύκλοι Παραβατικών/ Πυρήνας Εραστές της Ανομίας-Μαχόμενη Μειοψηφία» ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξη που αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο Indymedia την ευθύνη για τις εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων τα ξημερώματα.

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν:

Με τις αντανακλαστικές εμπρηστικές επιθέσεις μας σε σπίτια δημοσιογράφων παίρνουμε μια σαφή θέση μάχης δίπλα στις κοινότητες αγώνα και ενάντια στους μόνιμους συκοφάντες της. ‘Ηρθε η στιγμή να ακουστεί η η δικιά μας αλήθεια μακριά απ’ τις λάσπες και τα ψέμματα των media. Μέσα στο κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που στήθηκε το τελευταίο διάστημα οι αναρχικοί, ο κόσμος του αγώνα αντιστάθηκαν. Με τις γροθιές υψωμένες, με συνθήματα, με πέτρες, με καταλήψεις, με φωτιά, με αξιοπρέπεια. Η θαραλλέα και αποφασιστική κίνηση ανακατάληψης της Βίλας, η ταυτόχρονη κατάληψη των γραφείων του αριστερού θίασου της ΔΗΜΑΡ και η αντανακλαστική συγκέντρωση αλληλεγγύης μπροστά στο υπουργείο οικονομικών παρά την καταστολή τους έδειξαν πως μέσα στη γενικευμένη απάθεια υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταθέτουν εύκολα τα “όπλα” τους.

Απέναντι στην καταστολή του κράτους η λύση δεν βρίσκεται στην επίκληση των δικαιωμάτων μας, σε δηλώσεις νομιμοφροσύνης, σε ρεφορμιστικές συμμαχίες και γραφειοκρατικές καταγγελίες. Η αλληλεγγύη έχει ένα ιδιαίτερο νόημα για εμάς.

Πολεμάμε το σύστημα πράγμα που σημαίνει ότι η καταστολή του εναντίων μας εμπεριέχει μια πολύ σημαντική κρατική παραδοχή. Αποτελούμε κίνδυνο για το υπάρχον και φοβούνται κάθε επαναστατική προοπτική που θέτουν οι αγώνες μας ενάντια στον κόσμο τους. Αν το κράτος σταματούσε να μας πολεμάει τότε θα είχαμε ένα καλό λόγο για να προβληματιστούμε.

Οι επαναστατικές επιθέσεις δεν γνωρίζουν στιγμές συνειδητής αδράνειας ούτε αποτελούν μέσο εξισορρόπησης των πολιτικών ισορροπιών. Οι πράξεις επαναστατικής βίας δεν ιεραρχούνται ανάλογα με τον πήχη βίας που χρησιμοποιείται αλλά αξιολογούνται βάσει του βαθμού εξάπλωσης και αναταραχής που προκαλούν στην κανονικότητα.

Η στοχοθεσία μας έχει διπλό μήνυμα, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συντρόφους που βιώνουν έντονα την καταστολή αλλά και να σπάσουμε την σιωπή γύρω από κομβικές υποθέσεις που θάβονται από το συνάφι των δημοσιογράφων, όπως τα στρατοδικεία αναρχικών στον Κορυδαλλό (υποθέσεις Σ.Π.Φ, Ε.Α) και την εκδικητική απόρριψη αποφυλάκισης του αντάρτη πόλης Σάββα Ξηρού. Ενος αγωνιστή που έχει συκοφαντηθεί οσο κανείς από το βρωμόστομα των δημοσιογράφων.

Περνώντας από την θεωρία στην πράξη επιτεθήκαμε σε 5 σπίτια ρουφιάνων δημοσιογράφων. Στο συντονισμένο μπαράζ συμμετείχαμε σύντροφοι από την Μαχόμενη Μειοψηφία και τους Κύκλους Παραβατικών/πυρήνας Εραστές της Ανομίας. Θεωρούμε τις συμμαχίες εντός της αγωνιστικής κοινότητας αναγκαίο συστατικό στην επίθεση ενάντια στο κράτος.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 11/1 χτυπήσαμε μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο ωρών :

  • Το σπίτι του Γιώργου Οικονομέα στον Λυκαβηττό, ρουφιάνο δημοσιογράφο και παρουσιαστή πρωινής εκπομπής στο Mega, γνωστός για τις “ανατρεπτικές” ανησυχίες που έτρεφε στο παρελθόν.
  • Το σπίτι του Πέτρου Καρσιώτη στον Άλιμο, δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ στον alpha, γνωστό παπαγαλάκι της ασφάλειας και συκοφάντης εναντίων αναρχικών συντρόφων.
  • Το σπίτι του Αντώνη Λιάρου στην Αγία Παρασκευή, παρουσιαστή για χρόνια στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, εξαργύρωσε την μη εκλογή του στο κοινοβούλιο με την θέση του ειδικού συμβούλου προγράμματος ενημερωτικών εκπομπών στην ΕΡΤ.
  • Το σπίτι του Χρήστου Κώνστα στο Μαρούσι, σχολιαστής οικονομικών θεμάτων στο δελτίο ειδήσεων του Alter (πριν κλείσει), γνωστό φερέφωνο και μόνιμος υποστηρικτής της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.
  • Την μονοκατοικία του Αντώνη Σκυλάκου στην Νέα Πεντέλη, πρώην διευθυντής ειδήσεων στον Alpha και νυν διευθυντή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων με απόφαση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Μέσα απ’ τις φωτιές μας θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στις κοινότητες αγώνα που εχουν μπεί στο στόχαστρο της καταστολής. Κάλουμε κάθε ατομικότητα/παρέα/συλλογικότητα να αντιληφθεί την κρισιμότητα των καιρών μας και να δράσει ενάντια στον ολοκληρωτισμό που μας επιβάλλεται. Όσο περισσότεροι τόσο πιο επικίνδυνοι. Όσο πιο ενωμένοι τόσο πιο δυνατοί. Όσο πιο “ποιοτικοι” τόσο πιο εύστοχοι. Για αρχή όλοι στα Προπύλαια το Σάββατο 12/01 στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στους αυτοοργανωμένους χώρους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.