Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σε νέα δίκη ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ιανουάριος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καλείται να απολογηθεί, για μια ακόμα υπόθεση παράβασης καθηκόντων, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και άλλοι πρώην στενοί του συνεργάτες στο δήμο.

Παράλληλα με τη δίκη για υπεξαίρεση 51,4 εκατ. από τα ταμεία του δήμου ξεκινά νέα δίκη για την τρύπα 1,1 εκατ. ευρώ στο ταμείο της Παγίας Προκαταβολής.

Στο εδώλιο παραπέμπονται επίσης, με το ίδιο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης, Μιχάλης Ζορπίδης και Θεόδωρος Αθανάσαρος, καθώς επίσης ακόμη 12 υπάλληλοι διαφόρων οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απιστία στην υπηρεσία, απάτης σε βάρος του δήμου και του δημοσίου, ψευδή βεβαίωση, κατάχρηση του δημοσίου, πλαστογραφία και απλή συνέργεια σε απιστία.

Βασική κατηγορούμενη της υπόθεσης, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρώην διαχειρίστρια της Παγίας Προκαταβολής. Σύμφωνα με το βούλευμα, η “μαύρη τρύπα” στο συγκεκριμένο ταμείο, που προορίζεται για την κάλυψη άμεσων και μικρών εξόδων, δημιουργήθηκε κατά το διάστημα από το 1999 έως το 2007.

Από την έρευνα της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, προκύπτει ότι για τις έκτακτες αυτές δαπάνες δεν υπήρχαν τα αντίστοιχα παραστατικά ή τιμολόγια.

www.enet.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Ιανουάριος 11th, 2013 at 22:54 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply