Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θεσσαλονίκη: Ευθύνες σε Παπαγεωργόπουλο και Λεμούσια επιρρίπτει ο Σαξώνης

Ιανουάριος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ποινικές ευθύνες στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για τη «μαύρη τρύπα» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κεντρικού δήμου, επέρριψε, ολοκληρώνοντας τη διήμερη απολογία του, ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην δημοτικός υπάλληλος Παναγιώτης Σαξώνης.

«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι μέσα στους τρεις μας. Εγώ, ο Μιχάλης Λεμούσιας (σ.σ. πρώην γενικός γραμματέας) και ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», είπε.

Ο άλλοτε ταμίας της Ταμειακής Υπηρεσίας επισήμανε ότι ο Μ. Λεμούσιας ήταν το κουμάντο στα οικονομικά του δήμου και σε άλλο σημείο δήλωσε: «Ρώτησα ποιοι γνωρίζουν ότι παίρνουμε χρήματα κατ’ αυτόν τον τρόπο και ο Λεμούσιας μου απάντησε ότι γνωρίζουν αυτοί που πρέπει να γνωρίζουν».

Σημείωσε ότι τη δική του «αμοιβή» -10% επί των υπεξαιρεθέντων κάθε φορά χρημάτων- την είχε ορίσει ο άλλοτε γενικός γραμματέας, ο οποίος του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη. «Μου είπε μη στενοχωριέσαι, θα πάρεις και συ κάποια χρήματα. Δεν ζήτησα το 10%. Με εμπιστευόταν απόλυτα», τόνισε.

Έκανε λόγο για «μεθοδολογία παράνομων εντολών», τονίζοντας ότι οι ειδικές εντολές παύσης πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων βοήθησαν να γίνει η υπεξαίρεση. Όπως κατέθεσε, την ώρα που έβγαιναν οι ειδικές εντολές, ο Σαξώνης έπαιρνε 200.000 ευρώ σε μετρητά.

Κληθείς να απαντήσει για την σημερινή οικονομική του κατάσταση, είπε ότι «έχω 12 ευρώ στην τσέπη μου».

Ο Π. Σαξώνης ρωτήθηκε γιατί κάποια πράγματα που κατέθεσε στην απολογία του δεν τα κατέθεσε στο στάδιο της ανάκρισης και απάντησε το εξής: «Έχω αφεθεί στη μοίρα μου από όλους τους συγκατηγορουμένους μου. Πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Όταν τα παίρναμε ήταν καλά;».

Επέμεινε ότι από τους τρεις κατηγορούμενους αντιδημάρχους Οικονομικών μόνο ο Αναστάσιος Γερογιάννης γνώριζε για την υπεξαίρεση, ενώ οι άλλοι δύο -ο Θεόδωρος Αθανάσαρος και ο Μιχάλης Ζορπίδης– όταν αντιλήφθηκαν ότι κάτι ύποπτο υπάρχει αποχώρησαν.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη με την απολογία του επί σειρά ετών διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας, τον οποίο έβαλε επίσης στο «κάδρο» των ευθυνών ο Π. Σαξώνης. Στη συνέχεια, θα απολογηθούν οι υπόλοιποι διοικητικοί και λοιποί υπάλληλοι, ενώ τελευταίοι θα απολογηθούν ο Β. Παπαγεωργόπουλος και ο Μ. Λεμούσιας.

 

www.agelioforos.gr

This entry was posted on Παρασκευή, Ιανουάριος 11th, 2013 at 11:12 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply