Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Λουκέτο» στον Αγγελιοφόρο της Θεσσαλονίκης

Ιανουάριος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Θα κυκλοφορεί μόνο ο Αγγελιοφόρος της Κυριακής και τα περιοδικά που τον συνοδεύουν

Στο κλείσιμο οδηγούν τη μεγαλύτερη εφημερίδα στη Βόρεια Ελλάδα οι ιδιοκτήτες της.

Όπως ανακοίνωσε η εργοδοσία της εφημερίδας στους 136 εργαζόμενους του Αγγελιοφόρου, κλείνει το καθημερινό φύλλο. Ο Αγγελιοφόρος θα κυκλοφορήσει για τελευταία φορά την ερχόμενη Τρίτη και στο εξής θα κυκλοφορεί μόνο ο Αγγελιοφόρος της Κυριακής και τα περιοδικά που τον συνοδεύουν.

Επίσης, θα συνεχίσει να λειτουργεί το διαδικτυακό πόρταλ της εφημερίδας. Σύμφωνα πάντα με τους εργοδότες του μέσου, πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτη με εθελούσια έξοδο τουλάχιστον 40 εργαζόμενοι και σε δεύτερη φάση θα πρέπει να αποχωρήσουν 20 ακόμη γιατί, όπως είπε ο κυριότερος μέτοχος του συγκροτήματος, Αλέκος Μπακατσέλος, η εφημερίδα μπορεί να λειτουργήσει με 76 άτομα.

Η ΕΣΗΕΜΘ και οι εργαζόμενοι θα συζητήσουν αύριο στις 11:00 τα νέα δεδομένα. Στην εργασιακή συνέλευση θα οριστεί ο τρόπος αντίδρασης στο τελεσίγραφο της εργοδοσίας. Οι δημοσιογράφοι, βάσει παλαιότερης συμφωνίας, έχουν το δικαίωμα να μην προχωρήσουν σε εθελούσιες εξόδους και να παραμείνουν στη δουλειά τους μέχρι το Μάρτιο.

Ο κ. Αλ. Μπακατσέλος είπε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσιογράφων, χωρίς όμως να εξηγήσει ότι οι ατομικές συμβάσεις, τις οποίες υποχρεώθηκαν να υπογράψουν οι δημοσιογράφοι, τους καλύπτουν έως και τον ερχόμενο Μάρτιο.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους εργαζόμενους, πρέπει να επιλέξουν το μονόδρομο της εθελουσίας, αλλά παραμένει αναπάντητο, αν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των 40 εργαζομένων, τι θα επακολουθήσει. Ο κ. Μπακατσέλος απάντησε ότι “η εφημερίδα δεν έχει αύριο”.

‘Ολγα Γκάλη

This entry was posted on Παρασκευή, Ιανουάριος 11th, 2013 at 23:18 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply