Ψευδή τα δημοσιεύματα

http://img.protothema.gr/5A7D4B0167BBA8A7A4F9D2DFF26D1C3C.jpgΣε διαδοχικές διαψεύσεις για ψευδή δημοσιεύματα και στοιχεία  για τις φορολογικές τους δηλώσεις προχώρησαν οι επιχειρηματίες  κ. κ Α. Βγενόπουλος και Σ. Κόκκαλης που δηλώνουν ότι, τα πραγματικά εισοδήματα τους είναι πολλαπλάσια. Τα δημοσιεύματα ξεκίνησαν από το περιοδικό UNFOLLOW το οποίο έκανε αναφορά σε ποσά που φέρονταν ότι δήλωναν στις δηλώσεις τους οι επιχειρηματίες. Αναλυτικά, οι δηλώσεις τους έχουν ως εξής :

Σ. Κόκκαλης : Ψευδές το δημοσίευμα  για την δήλωση

Ψευδή είναι τα δημοσιεύματα για την φορολογική του δήλωση, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωση του ο επιχειρηματίας κ. Σωκράτης Κόκκαλης. Ειδκότερα, όπως δηλώνει : «Άρθρο του τεύχους Ιανουαρίου του περιοδικού UNFOLLOW, το οποίο ήδη αναπαράγεται από διάφορα ΜΜΕ, αναφέρει ότι, σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα της υποβληθείσας φορολογικής δήλωσής μου για το οικονομικό έτος 2012, το δηλωθέν ατομικό εισόδημά μου ανήλθε σε 26.871,11 ευρώ. Ανεξάρτητα από τον τουλάχιστον «περίεργο» τρόπο με τον οποίο εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογούμενων πολιτών κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά των ΜΜΕ, έχω να δηλώσω ότι τα ως άνω στοιχεία του δημοσιεύματος αυτού είναι ψευδή, καθώς το δηλωθέν ατομικό εισόδημά μου κατά το έτος 2012 ανήλθε σε 772.367,70 ευρώ. Βεβαίως τα συνολικά εισοδήματά μου των προηγούμενων ετών ήταν πολλαπλάσια του παραπάνω ποσού. Όλα όμως έχουν δηλωθεί στις φορολογικές αρχές και έχουν φορολογηθεί με το ποσό φόρου που τους αναλογεί. Καλό λοιπόν είναι οι συντάκτες ανάλογων άρθρων να έχουν την ικανότητα να «διαβάζουν» όλα τα στοιχεία των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, που με όποιον τρόπο βρίσκονται στα χέρια τους, και να μην εστιάζουν κατά το δοκούν με αποτέλεσμα την παραπλάνηση της κοινής γνώμης.»

A. Bγενόπουλος : «Η ΑΥΓΗ πρέπει να βρει ένα άλλο παράδειγμα «κακού» φορολογούμενου»
Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ΑΥΓΗ αναφέρει ότι στο εκκαθαριστικό μου σημείωμα δήλωσα εισόδημα 18.217,41 Ευρώ «λίγο πάνω από το όριο της φτώχειας», ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Καραγιαννίδης το σχολίασε στη Βουλή χαριτολογώντας ότι «με τέτοιο εισόδημα θα μπορούσα να λάβω επίδομα θέρμανσης».
Δεν με ενοχλεί τόσο η δημοσίευση του εκκαθαριστικού μου σημειώματος που βρίσκεται ήδη παράνομα μέσω περίεργων κυκλωμάτων στην κατοχή διαφόρων ΜΜΕ, όμως τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΑΥΓΗ είναι ψευδή. Το εισόδημα που δήλωσα ήταν 1.731.493 Ευρώ, λιγότερα από άλλες χρονιές λόγω συγκυριών, ενώ  τα εισοδήματά μου τα τελευταία χρόνια που φυσικά έχουν όλα δηλωθεί και φορολογηθεί αντίστοιχα είναι πολλαπλάσια.
Η ΑΥΓΗ πρέπει να βρει ένα άλλο παράδειγμα «κακού» φορολογούμενου.  Σε όλες τις εισοδηματικές τάξεις υπάρχουν νομοταγείς και μη πολίτες. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Γιάννης Αλαφούζος: “Έχουν αναλάβει «εργολαβικά» την δυσφήμιση μου”
Αναπαράγεται τις τελευταίες μέρες συκοφαντικό δημοσίευμα που ασχολείται με την φορολογική μου δήλωση και με παρουσιάζει ως φοροφυγά που δηλώνει εισόδημα 26.140,40€!!!
Από το εκκαθαριστικό μου όμως, που προφανώς υπεξαίρεσαν και έχουν στα χέρια τους, προκύπτει το συνολικό εισόδημα μου που είναι πλήρως δηλωμένο και φορολογημένο, όπως προβλέπει ο νόμος. Χαρακτηριστικά επί του δηλωθέντος εισοδήματος μου υπολογίστηκε και πληρώθηκε η ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία ανήλθε στο ποσό των 208.240,32€.
Γνωρίζουν οι συκοφάντες αλλά σκοπίμως αποκρύπτουν ότι το ποσό που εμφανίζουν ως εισόδημα μου αφορά απλώς στο τεκμαρτό εισόδημα των εταιρικών αυτοκινήτων του ΣΚΑΙ.
Δεν μου προκαλεί εντύπωση η προφανής διαστροφή της πραγματικότητας από μέσα, όπως ο ραδιοφωνικός σταθμός REAL, που έχουν αναλάβει «εργολαβικά» την δυσφήμιση μου. Τα υπόλοιπα όμως, είναι θέμα της Δικαιοσύνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.