Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στη Δικαιοσύνη για το πόθεν έσχες ο Γ. Βουλγαράκης – Ξέχασε να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ ο Πέτρος Δούκας!

Ιανουάριος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Λίστα Λαγκάρντ
http://img.protothema.gr/B09F82869FEE2B3D705904FF22C382DF.jpgΣτη Δικαιοσύνη για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες παραπέμπει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής τον κ. Γιώργο Βουλγαράκη μετά την αποκάλυψη ότι η σύζυγός του Κατερίνα Πελέκη περιλαμβάνεται στην λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός είχε ξεχάσει να αναφέρει στην δήλωση περιουσιακής του κατάστασης ότι η σύζυγός του ήταν συνδικαιούχος offshore εταιρείας που διατηρούσε λογαριασμό στην HSBC ποσού 117 χιλιάδων ευρώ από το 1999.

Αναφορικά με τον κ. Γιάννο Παπαντωνίου, η λήψη απόφασης αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα με το σκεπτικό ότι δεν είχαν προλάβει όλα τα μέλη της επιτροπής να μελετήσουν το υπόμνημά του! Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού εντοπίστηκε στην λίστα Λαγκάρντ με λογαριασμό 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Ποσό που δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο κ. Παπαντωνίου.

Τέλος τα μέλη της επιτροπής έκριναν επαρκείς τις εξηγήσεις του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, του οποίου η σύζυγός, επίσης εντοπίστηκε στην λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κεφαλογιάννης ισχυρίστηκε ότι ο λογαριασμός άνηκε στην γιαγιά της συζύγου του.

Ξέχασε να δηλώσει 1 εκατ. ευρώ ο Πέτρος Δούκας

http://img.protothema.gr/5952D594058A01F50D19E47FE41085CF.jpg«Τρύπα» 1.000.000 ευρώ στα πόθεν έσχες 2009 και 2010 του πρώην «γαλάζιου» υπουργού Πέτρου Δούκα εντόπισε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δούκας, στην δήλωση περιουσιακής του κατάστασης για το 2010 εμφάνισε τραπεζικές καταθέσεις ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ, ενώ το 2009 είχε δηλώσει περίπου 2 εκατ. ευρώ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις υποψίες των ορκωτών ελεγκτών της επιτροπής με αποτέλεσμα να ζητηθούν εξηγήσεις από τον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δούκας προσκόμισε παραστατικά χρηματοπιστωτικού ιδρύματος του εξωτερικού όπου εμφανίζονται τα χρήματα με αποτέλεσμα τα μέλη της επιτροπής να αναφέρουν ότι «μάλλον ξέχασε να τα δηλώσει».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Δούκας κλήθηκε να δώσει συμπληρωματικές εξηγήσεις για την επόμενη εβδομάδα.

Χρήστος Μπόκας

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 10th, 2013 at 09:53 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply