Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρ. Πεπόνης-Σπ. Μουζακίτης: Ξέρουμε πότε μεταγράφηκε το USB – Καλούν Διώτη για εξηγήσεις

Ιανουάριος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μεταξύ 9ης και 10ης Ιουλίου 2011, όταν το συγκεκριμένο υλικό βρισκόταν στα χέρια του εισαγγελέα και τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Γρ. Πεπόνης-Σπ. Μουζακίτης: Ξέρουμε πότε μεταγράφηκε το USB - Καλούν Διώτη για εξηγήσειςΟι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, με έγγραφό τους στον Αρειο Πάγο αποκαλύπτουν την ημερομηνία μεταγραφής του USB, το οποίο παρέδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος είναι η 9η και 10η Ιουλίου 2011, όταν το συγκεκριμένο υλικό βρισκόταν στα χέρια του εισαγγελέα και τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διώτη.

Σύμφωνα με καταθέσεις τόσο του κ. Διώτη όσο και του Ευάγγελου Βενιζέλου το στικάκι παραδόθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών τον Αύγουστο του 2011. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου στις 17 Ιουνίου του 2011 είχε αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και είχε αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος κατά τον τότε ανασχηματισμό.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς δηλώνουν, εμμέσως πλην σαφώς, προς τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκο Παντελή ότι δεν χρειάζεται να παραδώσουν το USB στον επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κ. Ι. Σφακιανάκη αφού εκείνοι έχουν εντοπίσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία που έγινε η αντιγραφή του υλικού.

Ερωτηματικά γεννώνται, βέβαια, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, για το εάν το συγκεκριμένο αντίγραφο, που παραδόθηκε στον κ. Βενιζέλο, είναι το μοναδικό ή εάν έχει προϋπάρξει μεταγραφή του αρχικού υλικού που ήρθε από τη Γαλλία υπό μορφή cd.

Το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι τη Δευτέρα ο κ. Διώτης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Σχολιάζοντας η Ιπποκράτους σημείωσε το εξής: «αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη αγαπά και τον νοικοκύρη».

This entry was posted on Πέμπτη, Ιανουάριος 10th, 2013 at 14:12 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply