Τα μυστικά της μακροζωίας! Εσύ τα ξέρεις?Ποιο Ελληνικό νησί ξέρει καλύτερα από όλους το μυστικό για την μακροβιότητα;  Η Ικαρία.

Ναι καλά διαβάσατε η Ικαρία, μαζί με τη Σαρδηνία, τη Λόμα Λίντα (Μεξικό), τη Νικόγια (Κόστα Ρίκα) και την Οκινάβα (Ιαπωνία) έχει το μεγαλύτερο ποσοστό υπερηλίκων (άνω των 90)!!!

Ενώ στην Ευρώπη το ποσοστό πληθυσμού που ζει πάνω από 90 χρόνια είναι 0,1%, το ποσοστό στην Ικαρία είναι 1% (ποσοστό δεκαπλάσιο).

Ποια είναι τα μυστικά τους ;

1. Στενοί οικογενειακοί δεσμοί

2. Συντροφικότητα

3. Ελάχιστο στρες

4. Καλό μορφωτικό επίπεδο

5. Καθημερινή άσκηση

6. Σιέστα (Διασκέδαση)

7. Μεσογειακή διατροφή

8. Δραστήρια κοινωνική ζωή

Αυτά είναι τα 8 μυστικά μακροζωίας με βάση την έρευνα της Ά Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο «Ιπποκράτειο» Γ.Ν.Α. για το «φαινόμενο της Ικαρίας».

Η ευτυχία και η μακροζωία λοιπόν δεν είναι εκεί που οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουμε…Χρήμα – Καριέρα – Επιτυχία – Κοινωνικό status…

Η ευτυχία κρύβεται στα μικρά, στα απλά, στα καθημερινά πράγματα που αγαπάμε.

Ας θυμηθούμε λοιπόν όλοι όσα έχουμε ξεχάσει λόγω των καθημερινών προβλημάτων και του άγχους, ας χαμογελάσουμε λίγο ξανά…να γίνουμε ξανά πιο ανθρώπινοι, ας αγαπήσουμε…ας ζήσουμε!!!

gynaika.gr

Διαβάστε ακόμη: BBC: Ικαρία, το Ελληνικό νησί της μακροζωίας (Video)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.