Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα παραδέχτηκε ότι ακόμη δεν είναι εγγυημένη η αναδιάρθρωση της μεγάλης κατηγορίας – 1ο Συνέδριο «Footballabout»…

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας κ. Γιάννης Μώραλης στον απολογισμό του πρώτου μισού του ελληνικού πρωταθλήματος παραδέχτηκε ότι «είναι πολύ σημαντικό και μας αρέσει που δεν έχουν γίνει επεισόδια σε αγώνα Σούπερ Λίγκας με εξαίρεση αυτόν τον βλάκα στο γήπεδο του ΟΦΗ» θυμίζοντας το «χαστούκι» που δέχτηκε ο μέσος του Παναθηναϊκού Χάρης Μαυρίας από έναν…ανεγκέφαλο οπαδό του ΟΦΗ, ενώ συμπλήρωσε ότι «στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι αγωνίζονται πολλοί Έλληνες, καθώς επίσης ότι συμμετέχουν και οι 16 ομάδες και υπάρχουν οι προϋποθέσεις να τελειώσουμε το πρωτάθλημα με 16 ομάδες».

Στα αρνητικά οι κακές διαιτησίες

Στα αρνητικά ο πρόεδρος της Λίγκας κατέγραψε την κάθετη πτώση των εισιτηρίων, την άθλια εικόνα δύο – τριών γηπέδων, τα λίγα γκολ και τις κακές διαιτησίες «που εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν γιατί δεν έχουμε πολύ καλούς διαιτητές» όπως εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αναφερόμενος στο θέμα της πορείας των συζητήσεων της Λίγκας με τον ΠΣΑΠ σε ό, τι αφορά την επικείμενη συμφωνία για το θέμα των οφειλών των ομάδων σε παίκτες είπε: «Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τον ΠΣΑΠ. Πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα συμφωνήσουμε. Και θα είναι όλοι ικανοποιημένοι. Και οι ΠΑΕ και οι ποδοσφαιριστές. Δεν έχουμε συμφωνήσει ακόμα αλλά υπάρχει καλή διάθεση».

Ανοικτό το θέμα της αναδιάρθρωσης

Επιπλέον, αναφορικά με το θέμα της αύξησης των ομάδων σε 18 από την επόμενη σεζόν ο κ. Μώραλης υποστήριξε ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ για την χορηγία των επόμενων δύο ετών, κάτι που θέτει έστω και σε μικρό ποσοστό εν αμφιβόλω την αύξηση ομάδων, ωστόσο επεσήμανε πως το σημαντικότερο εμπόδιο αυτή την στιγμή είναι η προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης αυτής η οποία ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει.

1ο Συνέδριο «Footballabout»

Στο μεταξύ, με την παρουσία κορυφαίων στελεχών των πρωταθλημάτων της Ευρώπης, της FIFA και της UEFA, η Σούπερ Λιγκ διοργανώνει το FootbALLabout: 1ο Συνέδριο Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Λίγκα για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου θα διοργανώσει στην Αθήνα το 1ο Συνέδριο Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου «FootbALLabout στις 23 και 24 Ιανουαρίου.

Το συνέδριο αυτό αποτελεί την αρχή ενός δημιουργικού προβληματισμού των ανθρώπων του ποδοσφαίρου μας για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα ως κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα.

Καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή που θα κάνει η διοργανώτρια Αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος είναι η παρουσία κορυφαίων στελεχών των μεγαλύτερων πρωταθλητών της Ευρώπης, της FIFA και της UEFA.

Οι ομιλητές του συνεδρίου θα είναι οι:

-Sir David Richards, Πρόεδρος Premier League & Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Λιγκών Ευρώπης (EPFL)
Jose Luis Astiazaran Iriondo, Πρόεδρος Ισπανικής Λίγκας (LFP)
Frederic Thiriez, Πρόεδρος Γαλλικής Λίγκας (LFP)
Emanuel Macedo De Medeiros, Εκτελεστικός Διευθυντής Ένωσης Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Λιγκών Ευρώπης (EPFL)
Frank Rutten, Εκτελεστικός Διευθυντής Ολλανδικής Λίγκας (Eredivisie)
Borja Bilbao, Σύμβουλος Επικοινωνίας – FIFA & UEFA Media Officer
Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Υπουργός ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
Γιάννης Ιωαννίδης, Υφυπουργός Αθλητισμού
Γιώργος Σαρρής, Πρόεδρο Ε.Π.Ο.
Γιάννης Μώραλης, Πρόεδρος Super League
Γιώργος Μποροβήλος, Αναπληρωτής Πρόεδρος Super League & Πρόεδρος ΠΑΕ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Γιώργος Σπανός, Πρόεδρος ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ.
Ζήσης Βρύζας, Πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Α.Ε.
Πάνος Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Forthnet
Φερνάντο Σάντος, Προπονητής Εθνικής Ελλάδος

Στο συνέδριο, επίσης, θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA, εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Super League, καθηγητές Πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του ποδοσφαίρου.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.