Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνελήφθη 29χρονος για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

9 Ιανουαρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Έπειτα από αστυνομική επιχείρηση στην Κόρινθο

http://img.protothema.gr/5E8C35E0922503C81B395C9AA4BAF16C.jpgΤο ενδεχόμενο ο 29χρονος συλληφθείς για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς να είχε σχέση με την φονική ληστεία της Πάρου εξετάζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής. Παράλληλα, ερευνούν το ρόλο και τις σχέσεις του με μέλη της οργάνωσης.

Ο ίδιος, κρατείται στα γραφεία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας στην Αθήνα και δεν λέει πολλά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός δεν ήταν από τους υπόπτους για συμμετοχή στο σύγχρονο αντάρτικο πόλης. Φοιτητής χωρίς επαγγελματική δραστηριότητα, η μόνη φορά που απασχόλησε τις αρχές ήταν με προσαγωγή του πριν από επτά χρόνια στη ΓΑΔΑ για επεισόδια στο κέντρο της πόλης, χωρίς έκτοτε να απασχολήσει ξανά τις αρχές.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του, μετά από αποτύπωμα που βρέθηκε στη γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Ελλησπόντου 31 στο Βόλο, το Μάρτιο του 2005. Αν και δήλωνε ως τόπο κατοικίας την Αθήνα, ο 29χρονος εντοπίστηκε σε πόλη της Πελοποννήσου και μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο εισαγγελέας συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει περισσότερα στοιχεία γνωστά ενώ πιθανότατα να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και η φωτογραφία του συλληφθέντα μετά από εισαγγελική παραγγελία. Αξίζει να τονισθεί ότι οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων μελών, ενώ κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής κάνει φύλλο και φτερό το σπίτι του στην Αθήνα προκειμένου να βρει στοιχεία για τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

This entry was posted on Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου, 2013 at 21:34 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply