Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παπακωνσταντίνου: Δεν πιστεύω ότι η αλλοίωση έγινε επί της υπουργίας μου

Ιανουάριος 8th, 2013 by Χρήστος Μίμης

http://www.skai.gr/files/temp//BD0B65C355268747F396D74BE8B9F62F.jpg«Δεν έχω κάνει εγώ την αλλοίωση στη λίστα Λαγκάρντ και δεν πιστεύω ότι η αλλοίωση έγινε επί της υπουργίας μου», δηλώνει εκ νέου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει επιπλέον ότι δε συζήτησε ποτέ με τις εξαδέλφες του για λογαριασμούς, ενώ επισημαίνει ότι για το θέμα των συγγενικών λογαριασμών ενημερώθηκε στις 28 Δεκεμβρίου όταν του τηλεφώνησαν δημοσιογράφοι.

Ξεκαθαρίζει ακόμα ότι δεν είδε τα ονόματα της λίστας, σημειώνοντας πως δεν είναι δουλειά του υπουργού να ανοίγει και να ελέγχει τα αρχεία.

Χαρακτήρισε ακόμα «βολικό» το να χρεωθούν όλα πάνω του, εκφράζοντας την έκπληξή του για την σπουδή που σημειώθηκε, ενώ αντιδρά καθώς αμφισβητείται η ηθική του υπόσταση.

«Και εγώ επιθυμώ να παραμείνει η κυβέρνηση […] αλλά όχι να πάω εγώ φυλακή για να διατηρηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι «γίνεται προσπάθεια το θέμα της κάθαρσης του πολιτικού συστήματος να είμαι εγώ».

«Θα χρεωθώ τα 30 χρόνια της μεταπολίτευσης;», διερωτήθηκε σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρώην υπουργός, επισημαίνοντας πως αυτό που τον ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να καθαρίσει το όνομά του.

«Δεν πρωτοκόλλησα το έγγραφο ή το CD με τα στοιχειά της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ επειδή θα σήμαινε αποδοχή ότι το κατέχει επίσημα το ελληνικό δημόσιο», δήλωσε ακόμα ο πρώην υπουργός, διευκρινίζοντας ότι αν το είχε πρωτοκολλήσει θα είχε τηρηθεί τυπική διαδικασία και θα είχε χαθεί η ουσία.

Επανέλαβε ότι αντέγραψε το CD σε USB επειδή ήταν το ασφαλέστερο μέσο, ενώ σε ερώτηση γιατί δεν έδωσε ολόκληρη τη λίστα και έδωσε μόνο 20 ονόματα στον κ. Καπελέρη, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι ήθελε να αποφύγει τον κίνδυνο διαρροών.

«Όταν δώσεις σε κάποιον 20 ονόματα θα τα ελέγξει, όταν του δώσεις 2.000 ονόματα θα τα δώσει σε άλλον», ανέφερε επί του θέματος.

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τη Δευτέρα -όπως αναμενόταν- στη Βουλή πρόταση για διερεύνηση ποινικών ευθυνών του Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ την Τετάρτη αναμένεται το απολογητικό υπόμνημα των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου.

www.skai.gr

This entry was posted on Τρίτη, Ιανουάριος 8th, 2013 at 09:05 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply