http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/CC670CD3E69F417EAF855B27E955B61B.jpgΤα δόντια του δείχνει το τελευταίο 24ωρο ο χειμώνας, με κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, βροχές και καταιγίδες στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Κλειστή είναι η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, λόγω του χιονιού.

Μέτρα για την προστασία των αστέγων πρόκειται να πάρει ο δήμος Αθηναίων. Το πρωί της Δευτέρας η χαμηλότερη θερμοκρασία στην Αττική ήταν στους -2 βαθμούς Κελσίου στην Τανάγρα.

Τσουχτερό κρύο επικρατεί και στη Βόρεια Ελλάδα. Στους 5 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο στη Θεσσαλονίκη, ενώ προβλέπονται μέσα στην ημέρα χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν από νωρίς στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Ο υδράργυρος έπεσε στον 1 βαθμό στις Σέρρες, τη Βέροια και το Κιλκίς. «Βουτιά» στους -7 βαθμούς έκανε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι, ενώ στους -2 βαθμούς στη Δράμα.

Αρνητικές θερμοκρασίες και στη Δυτική Μακεδονία, όπου το θερμόμετρο «έδειξε» -5 βαθμούς στη Φλώρινα και -3 στην Πτολεμαϊδα. Θερμοκρασίες υπό του μηδενός και στη Θράκη, με τις χαμηλότερες να καταγράφονται στην Αλεξανδρούπολη (-2) και το Σουφλί (-1).

Με αλυσίδες διεξάγεται, λόγω του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, ενώ κλειστός λόγω χιονόπτωσης είναι ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί από την ‘Αρνισσα προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας του νομού Πέλλας (από το 15ο έως το 25ο χλμ.)

Χιονιά έχουν πέσει σε ορεινές περιοχές της Κρήτης.

Η πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα, Δευτέρα στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Από το βράδυ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ όμως θα ενισχυθούν σε 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι οπότε θα σημειωθεί χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Τσουχτερό κρύο και τοπικές συννεφιές θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού και την Τρίτη, οπότε  θα σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, Εύβοια, τις Σποράδες και το Βόρειο Αιγαίο

Την Τετάρτη τα φαινόμενα στην ανατολική και νότια χώρα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Από την Πέμπτη βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.