Η Ξάνθη πήρε μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη από τον ΟΦΗ στο Πηγάδια με 3-0 και τον ξεπέρασε στη βαθμολογία, στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Οι Ακρίτες έφτασα εύκολα στη νίκη απέναντι στους Κρήτες που είχαν για πρώτη φορά στον πάγκο τους τον Πατεράκη, μετά την αποχώρηση του Αναστόπουλου για τον Ατρόμητο. Τα τέρματα για τους νικητές σημείωσαν οι Μαρίν (36′), Μάνταλος (42′) και Ονουάτσι (61′).

Κακό ποιοτικά και χωρίς φάσεις ήταν το παιχνίδι στα πρώτα 30 λεπτά. Ούτε μία φάση μπροστά από τις δύο εστίες δεν καταγράφηκε, με τον ΟΦΗ να κρατάει καλά στην άμυνα και τη Ξάνθη να έχει την εδαφική υπεροχή, χωρίς, ωστόσο, να μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μπει με αξιώσεις στη μεγάλη περιοχή των Κρητικών.

Στα τελευταία 10 λεπτά του ημιχρόνου όλα άλλαξαν. Η πρώτη καλή φάση του ματς σημειώθηκε στο 34΄ με τον Βάλλα να μην μπορεί να πιάσει την κεφαλιά και τον Αγριμάκη να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ το φάουλ του Μαρίν.

Δύο λεπτά μετά, ο Γάλλος μέσος εκμεταλλεύτηκε το… «τσαφ» του Σόουζα στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής του ΟΦΗ και με σουτ (η μπάλα βρήκε και στον Σόουζα) άνοιξε το σκορ (1-0). Από δική του ασίστ, στο 42΄, ο Μάνταλος με βολίδα από πλάγια θέση στην περιοχή δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ (2-0).

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και στο δεύτερο 45λεπτο, απέναντι στον ΟΦΗ που δεν υπήρχε στο γήπεδο. Από νέα ασίστ του Μαρέν στο 61΄ ο Ονουάτσι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (3-0). Καλύτερη φάση για τον ΟΦΗ σε όλο το 90λεπτο ήταν το δοκάρι του Κουτσιανικούλη στο 73΄.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση SKODA Ξάνθη – ΟΦΗ για τη 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Στ. Μάνταλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Βερόν, Ιωαννίδης, Σαρ

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Ντάνι (74΄ Φλίσκας), Λέιτε, Μάνταλος, Μαρέν (74΄ Σμιθ), Ονουάτσι (77΄ Μαρκόφσκι).

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης):
Αγριμάκης, Μονιάκης, Σαρ, Σόουζα, Ζαχαράκης, Ιωαννίδης, Βερόν (26΄ Μπανούσης), Βιτώρος (78΄ Χατζηκοσμάς), Περογαμβράκης, Καπουράνης (46΄ Ροβίθης), Κουτσιανικούλης.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.