Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έστελνε… μόνος του την μπάλα στα δίχτυα, έχανε πέναλτι και έδειχνε ότι δεν θα περνούσε… καλά στην Κομοτηνή.

Ωστόσο, η ιστορία του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο μέρος όταν μετά και την είσοδο του Κατσουράνη στο 59ο λεπτό κατάφερε από το 70’ και μετά να πετύχει τέσσερα τέρματα και να ξεκινήσει το 2013 με θρίαμβο 4-1.

Οι Θρακιώτες δεν άντεξαν στην πίεση του «δικεφάλου του Βορρά», καθώς αγωνίζονται από το 42’ με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Κουτσόπουλου και υπέστησαν μία πολύ βαριά ήττα στην έδρα τους.

Ο Πανθρακικός προσπάθησε απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, ωστόσο, όταν έμεινε με δέκα παίκτες δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση του ΠΑΟΚ και λύγισε, χωρίς όμως το τελικό 4-1 να αντικατοπτρίζει την εικόνα του στο παιχνίδι.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» έπαιξε με την… φωτιά για αρκετή ώρα, κατάφερε όμως, στην Κομοτηνή, όχι μόνο να πάρει τη νίκη, αλλά να φτάσει και σε ένα θριαμβευτικό σκορ, κάνοντας την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στο 2013.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και πίεσε πολύ για να ανοίξει το σκορ από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η μεγάλη ευκαιρία για τον «δικέφαλο του Βορρά» ήρθε στο 12ο λεπτό, όταν ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε μόνος του μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κουτσόπουλος.

Μετά το πρώτο τέταρτο ο Πανθρακικός ισορρόπησε το παιχνίδι και ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, πίεσε και άνοιξε το σκορ στο 31’ με το αυτογκόλ του Κάτσε, μετά από παράλληλη πάσα του Μίνγκα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει και έχασε την μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 43’ όταν ο Σαλπιγγίδης πήρε το πέναλτι από τον Κουτσόπουλο και μαζί και την αποβολή του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ωστόσο, νικήθηκε από τον νεοεισελθόντα Αντίλοβιτς, ο οποίος κράτησε το 1-0 για την ομάδα του, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να θέλει μεν να επιτεθεί και να ανατρέψει το σκορ, χωρίς ωστόσο, να δείχνει ότι έχει κάποιο σχέδιο για να πετύχει κάτι τέτοιο. Όλα αυτά, όμως, μέχρι το 59ο λεπτό, όταν και στην αναμέτρηση πέρασε ο Κώστας Κατσουράνης. Ο Έλληνας μέσος έδωσε… πνοή στο κέντρο του «δικεφάλου του Βορρά» και στο 70’ ήρθε η ισοφάριση, μετά από καταπληκτική ενέργεια και πλασέ του Λάζαρ.

Μετά την ισοφάριση ο Πανθρακικός έδειχνε να μην έχει άλλες αντοχές και στο 76’ ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 2-1 με τον Σαλπιγγίδη να σκοράρει με κεφαλιά, μετά από εξαιρετική σέντρα του Λίνο. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πέτυχαν δύο ακόμα τέρματα με τον Γιάννου στο 87’ μετά από ασίστ του Κατσουράνη και στο 92’ με τον Αποστολόπουλο, να κάνει το τελικό 4-1.

Tα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Πανθρακικός-ΠΑΟΚ για τη 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπαϊκαρά, Αντίλοβιτς, Λαδάκης – Ρομπέρ, Κατσικάς, Κατσουράνης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 39′ Κουτσόπουλος

Πανθρακικός (Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος (41’ κόκκινη), Βαϊρουά (33’ Μουνάφο), Καστσελάν, Λαδάκης (83′ Κυβελίδης), Λουσέρο, Σαρακατσάνος, Μίνγκα (42’ Αντίλοβιτς), Μπαϊκαρά, Χρήστου, Παπαδόπουλος, Σερφά

Στον πάγκο:Καθάριος, Στάθης, Κοντογουλίδης, Γωνιάδης

ΠΑΟΚ (Δώνης): Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Κατσικάς, Ρομπέρ (59’ Κατσουράνης), Σαλπιγγίδης, Λίνο, Φωτάκης, Λόρενς (78′ Γιάννου), Λάζαρ (83′ Σταφυλίδης), Κάτσε, Βιβιάν

Στον πάγκο: Γιακουμής, Γεωργιάδης, Ιντζίδης, Κίτσιου

Άλκης Κακολύρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.