Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Euronews εναντίον Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης στο ΕΣΡ

Ιανουάριος 5th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ζητεί την άρση της διακοπής μετάδοσής του από τις συχνότητές της ΕΡΤ

Euronews εναντίον Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης στο ΕΣΡΩς απώτατο χρονικό όριο για την έναρξη της μετάδοσης του ελληνόγλωσσου προγράμματος ορίσθηκε το τέλος της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ, ήτοι η 31η Δεκεμβρίου 2012. Στις 8 Ιουνίου του 2012, το Δ.Σ. της ΕΡΤ ενέκρινε εισήγηση «για την ένταξη της ελληνικής ως 12ης γλώσσας στο πρόγραμμα» του Euronews. Επίσης αποφάσισε «την ανάληψη των απαραίτητων πρωτοβουλιών και ενεργειών από τις υπηρεσίες της […] για την υλοποίηση του εγχειρήματος». Κατόπιν τούτου το κανάλι συνέστησε ελληνική μονοπρόσωπη ΕΠΕ, μίσθωσε ακίνητο και προσέλαβε το αναγκαίο προσωπικό.

Στην προσφυγή σημειώνεται ότι αιφνιδίως τον παρελθόντα Οκτώβριο, ο πρόεδρος της ΕΡΤ απέστειλε επιστολή στο Euronews, στην οποία δήλωνε ότι, για να επιτραπεί στο ειδησεογραφικό κανάλι να εκπέμπει και στα ελληνικά, θα έπρεπε να εφοδιασθεί προηγουμένως με σχετική άδεια από το ΕΣΡ.

Στη συνέχεια η Ολομέλεια του ΕΣΡ απεφάνθη ομοφώνως ότι, για την αναμετάδοση του προγράμματος της EURONEWS στα ελληνικά δεν χρειάζεται σχετική άδεια, καθ’ όσον πρόκειται για διεθνές ξενόγλωσσο πρόγραμμα.

Ομως, η διοίκηση της ΕΡΤ, όχι μόνο δεν συμφώνησε στη μετάδοση του ελληνόφωνου προγράμματος, αλλά προέβη και στη διακοπή της μετάδοσης του γαλλόφωνου και του αγγλόφωνου προγράμματος του Euronews. Εκπρόσωποι του καναλιού αναφέρουν ότι: «Η διακοπή της μετάδοσης του ξενόγλωσσου προγράμματος της Euronews από την ΕΡΤ συνιστά ευθεία παράβαση των συμβατικών υποχρεώσεων της τελευταίας, αφού η ΕΡΤ είχε εγγράφως δεσμευθεί να παραχωρήσει στην προσφεύγουσα, πέραν των ήδη χρησιμοποιούμενων ψηφιακών συχνοτήτων για την μετάδοση του γαλλόφωνου και του αγγλόφωνου προγράμματος της, επιπλέον συχνότητας για τη μετάδοση και του ελληνόφωνου προγράμματος της».

Για τους λόγους αυτούς ζητούν από το ΕΣΡ «να διατάξει άμεσα την ΕΡΤ να άρει την επιβληθείσα διακοπή της αναμετάδοσης μέσω των επίγειων συχνοτήτων της του γαλλόφωνου και αγγλόφωνου προγράμματος της» και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, να επιβάλει στην ΕΡΤ τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

ΤΟ ΒΗΜΑ

This entry was posted on Σάββατο, Ιανουάριος 5th, 2013 at 15:41 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply