Ο τελευταίος σύμφωνα με το νόμο κηρύχθηκε οριστικά έκπτωτος από τη θέση αυτή

Ο Απ. Τζιτζικώστας θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Π. Ψωμιάδη

Τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, από την οποία εξέπεσε ο κ. Παν. Ψωμιάδης, θα διεκδικήσει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Αρειος Πάγος απέρριψε την προσφυγή του κ. Ψωμιάδη . Το προηγούμενο διάστημα και ενόσω είχε τεθεί σε αργία, καθήκοντα περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εκτελούσε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης – και αδελφός του Παναγιώτη, κ. Διονύσης Ψωμιάδης.

Η συνεδρίαση της παράταξης της πλειοψηφίας για να εκλέξει το διάδοχό του κ. Ψωμιάδη θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (5.1.2013)  στην αίθουσα συνεδριάσεων  του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκεί θα κατατεθούν επισήμως οι όποιες υποψηφιότητες.

Ο κ. Τζιτζικώστας αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την εκλογή του νέου περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, προβάλλοντάς την ως συμβολή «στην προοπτική και την ενότητα», σε μια περίοδο, που, όπως σημειώνει, είναι κρίσιμη και οι αποφάσεις που λαμβάνονται καθορίζουν το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Ολόκληρη η δήλωση υποψηφιότητας του 35χρονου πολιτικού με την οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να διεκδικήσει την θέση του νέου περιφερειάρχη είναι η εξής:

«Η συμπαράστασή μας στον Παναγιώτη Ψωμιάδη είναι δεδομένη.

Όπως και το μεγάλο μας ευχαριστώ για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει.

Ευχόμαστε πολύ γρήγορα να δικαιωθεί.

Όμως η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και οι αποφάσεις που λαμβάνονται καθορίζουν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Μπροστά μας έχουμε το στοίχημα του εκσυγχρονισμού της περιφερειακής διοίκησης ώστε να υπηρετήσουμε πιο αποτελεσματικά το κοινωνικό σύνολο.

Έχουμε την πρόκληση της βελτίωσης της λειτουργίας των υπηρεσιών προς όφελος των συμπολιτών μας.

Έχουμε τη διεκδίκηση των μεγάλων έργων και της αναβάθμισης των υποδομών ώστε η περιοχή μας να αποκτήσει το ρόλο που δικαιολογεί η στρατηγική της θέση και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Σε αυτή την περίοδο απαιτείται συνέπεια και σταθερότητα, καθώς τα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζουμε δεν αφήνουν περιθώρια για χαμένο χρόνο.

Απαιτείται σύνεση, καθώς οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν μπορούν να οδηγήσουν σε εκτροχιασμούς.

Απαιτείται στιβαρή διοίκηση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας που μας εμπιστεύτηκε.

Της κοινωνίας που ζητά να κάνουμε σταθερά βήματα μπροστά.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρειάζεται σήμερα προοπτική, χρειάζεται αποφασιστικότητα.

Και πρωτίστως χρειάζεται ενότητα.

Για να αντιμετωπίσουμε προς όφελος των πολιτών τα μεγάλα ζητήματα.

Χωρίς αυτά τα στοιχεία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα κληθεί το επόμενο διάστημα να δώσει έναν άνισο αγώνα με τα προβλήματα.

Γνωρίζω καλά ότι αυτές τις σκέψεις τις συμμερίζονται όλοι.

Δηλώνω παρόν σε αυτή την ώρα της ευθύνης.

Σε αυτή την κρίσιμη ώρα για τον τόπο μας, για τους συμπολίτες μας.

Η υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμβάλλει στην προοπτική και την ενότητα.

Η παράταξή μας, οι άξιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι Αντιπεριφερειάρχες εγγυώνται ότι καμιά ευκαιρία δε θα πάει χαμένη, ότι θα προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί.

Η Μακεδονία μας, αξίζει πολλά.

Με υπευθυνότητα και δουλειά θα πετύχουμε».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.