Προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του α’ τριμήνου του 2013

Κλείνουν οι αποκρατικοποιήσεις για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ, Αφάντου και ΚασσιόπηΟ σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, τέθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του υπουργού κ. Γιάννη Στουρνάρα και των επικεφαλής του Ταμείου.

Σύμφωνα με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ στη σύσκεψη εκφράστηκε η βούληση για τις εξής κινήσεις:

• Να έχουν ολοκληρωθεί εντός του α’ τριμήνου οι διαδικασίες σχετικά με τους διαγωνισμούς για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ, Αφάντου και Κασσιόπη.

• Να έχουν μεταβιβασθεί στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση 1.000 ακίνητα ως το 2014, από τα οποία τα 40 ακίνητα ως το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου.

• Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των λιμανιών, των μαρίνων και των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

• Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση, μέσω sale and lease back, των 34 ακινήτων του Δημοσίου (εκ των οποίων τα έξι στο εξωτερικό) που έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.